Verzekeraars

De best-practice aanpak van InSpark

Je hebt ongetwijfeld al één of meerdere cloudtoepassingen in gebruik. Als verzekeraar sta je immers middenin de samenleving. Meebewegen met maatschappelijke vernieuwingen is voor jullie een tweede natuur. Of je nu als schadeverzekeraar data wil gebruiken om onderhoud aan auto’s te voorspellen of als zorgverzekeraar gezondheidsapps wil lanceren, cloudtoepassingen vormen de basis en zijn essentieel om te kunnen vernieuwen. Een cloudplatform als Azure bied je een eindeloos aanbod aan cloudtoepassingen om mee te experimenteren en te onderzoeken wat voor jullie verzekeringsactiviteiten waardevol is.

Maar de cloud biedt meer dan alleen een omgeving om in te experimenteren. Het is ook een serieuze landingsplaats voor een steeds groter deel van je applicaties en data, inclusief je legacy en bedrijfsapplicaties. Cloud wordt daardoor simpelweg té bedrijfskritisch om het ad hoc in te zetten. Wil je verder groeien als digitale organisatie en daarvoor een cloudplatform als Azure goed gebruiken, dan vraagt het om meer expertise. En dat is waar het vuur van onze top Microsoft-specialisten van aanwakkert. Deze professionals werken nauw samen in multidisciplinaire expert-teams die op basis van Microsoft-technologie adviseren, migreren, beheren en innoveren.

Uitdagingen voor verzekeraars

1. Versnelde digitale transformatie

We hebben te maken steeds meer digitale mogelijkheden en een eindklant die een steeds betere digitale service verwacht. De business richt zich dan ook op het verbeteren van de dienstverlening en komt met innovatieve ideeën. IT ervaart dan ook een toenemende vraag vanuit de business op een tempo die voor IT niet bij te houden is. Hoe zorg je dat je de digitale transformatie versneld? Hoe blijf je toch samen met de business innoveren in deze markt?

2. Compliance & security

Digitalisering en innovatie is niet meer weg te denken bij verzekeraars. Het biedt kansen, maar leidt ook tot grotere cyberrisico’s. De sector krijgt de komende jaren dan ook te maken met nieuwe wet- en regelgeving zoals de DORA en NIS 2. Dit vraagt expertise in onder andere risk management, incident response en digital operational resilience testing.

3. Veranderende ecosystemen

InsurTech – startups die zich specialiseren in digitale technologie voor verzekeraars of zich profileren als verzekeraar. Zij kunnen niet alleen een bedreiging vormen, maar ook een bron van inspiratie en ideeën. Het goede nieuws: Azure maakt het mogelijk om snel op deze ideeën in te springen en je kansen te pakken.

Webinar: De Europese DORA wetgeving voor verzekeraars

Sneller innoveren door cloud-gebaseerde werkplek bij De Goudse

Van levens- tot aansprakelijkheidsverzekeringen en van rechtsbijstand tot VvE-pakketten: het bijna honderd jaar oude De Goudse verzekeringen biedt een brede waaier aan verzekeringen en andere financiële producten aan. Om mee te blijven bewegen met – en zelfs te anticiperen op – de markt, heeft De Goudse de transitie ingezet naar DevOps. Bij deze werkwijze komen business en IT dichter bij elkaar zodat sneller kan worden geïnnoveerd.

Datagedreven werken als verzekeraar:
de 5 stappen

Verzekeraars werken en beslissen steeds meer op basis van data. Maar hoe word je nu écht een volwaardige datagedreven organisatie? Op welke manieren kun jij data voor jouw verzekeringsorganisatie laten werken?

In dit whitepaper lees je:
 Wat datagedreven werken is en wat de voordelen zijn
 4 vormen van data die impact kunnen maken
 De 5 stappen om een datagedreven organisatie te worden
 Concrete tips en info bij elke stap

Download whitepaper

Transportverzekeraar TVM: betere verkeersveiligheid met data

TVM - InSpark

Minder ongevallen in de transportsector en daarmee de verkeersveiligheid vergroten: dat is het doel van TVM. Speciaal daarvoor werd een pilot opgezet met 500 vrachtauto’s met telemetriesystemen en eyetrackers om het rijgedrag van de chauffeurs te registreren.

TVM - InSpark
Wij werken o.a. voor
TVM - InSpark
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!