Microsoft Power Platform

Versnel en automatiseer processen met PowerApps, Power Automate, Power Virtual Agents en PowerBI
Thijs Soepenberg
Consultant Modern Workplace Productivity

Als je als bedrijf voorop wilt blijven lopen, of actueel wil blijven, is innoveren een absolute must. Business applicaties zijn hierbij van groot belang. Applicaties zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je niet alleen grote complexe systemen, voor het beheren van compleet gestandaardiseerde en statische processen. Je hebt namelijk ook kleinere eenvoudige apps, die unieke (vaak veranderende) bedrijfsmodellen, processen of business behoeften ondersteunen.

Ondanks een breed scala aan toepassingen binnen hedendaagse organisaties, proberen IT-teams nu vaak op de behoeften in te spelen met een enkele monolithische benadering. Deze is meer gericht op de grote, complexe en langzaam veranderende systemen van vroeger. De resultaten vallen dan vaak tegen en door de snelheid waarmee technologische ontwikkelingen opkomen, is het ook nog eens lastig om (de juiste) keuzes te maken. Wil jij ontdekken welke impact PowerApps, Power Automate, Power Virtual Agents en Power BI op jouw organisatie kunnen hebben? En waar we processen voor jullie vereenvoudigen, versnellen en inzichtelijk kunnen maken? Lees dan vooral verder, maar vergeet daarnaast niet om ons blog over het Power Platform te lezen!

Microsoft Power Platform

Microsoft Power Platform: Versnellen zonder maatwerk

Met het Power Platform van Microsoft: PowerApps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents, maken we jouw business processen sneller en eenvoudiger. Zonder enige vorm van maatwerk en zonder risico. Als eigenaar van de business processen, kun je deze verschillende apps eenvoudig zelf beheren en onderhouden. InSpark geeft je een quickstart bij het opzetten van de basis die nodig is, daarnaast ondersteunen we inhoudelijk bij de configuratie en bouw.

 

Je blijft te allen tijde zelf ‘in control’, doordat we gebruik maken van de standaard mogelijkheden van het platform.

Onze Power Platform klanten
Rijksmuseum - InSpark

In één dag een business app bouwen met het Microsoft Power Platform?

Benieuwd naar de mogelijkheden van het Microsoft Power Platform voor jouw organisatie? Met onze Power App Kickstart Workshop bouw je in één dagdeel een app voor jouw specifieke scenario, zonder dat je heirvoor een IT-er hoeft te zijn! En na deze dag heb je een business app, die je direct kan toepassen binnen jouw organisatie.

Lees verder over Power Platform

Meer informatie?

Ik kan je alles vertellen over PowerApps, Power Automate, Power Virtual Agents en PowerBI onder het genot van een kopje koffie.

Neem contact op

Contactformulier

FAQ

Microsoft Power Platform

 • Wat is het Microsoft Power Platform?

  Het Power Platform bestaat uit een set ‘Low-Code/No-Code’ tools binnen Microsoft 365 waarmee je business apps kan maken. Een voorbeeld van een business app is een simpel verlof aanvraagproces met een goedkeuring. Het platform kan tevens ingezet worden om een gehele bedrijfstak te ondersteunen met responsive mobile apps, geautomatiseerde procesketens, geavanceerde dashboards en interactieve (chat) bots.  

  Microsoft Power Platform | Power Platform Architecture
  Microsoft Power Platform logo | Power Platform Architecture

  De tools waarmee je deze business app kan bouwen: 

  • Power Apps voor het raakvlak tussen gebruikersinteractie en gegevens zoals formulieren, mobiele toepassingen, gegevensverwerking en (ACT)
  • Power Automate voor de te automatiseren acties om simpel herhalend handwerk van de gebruikers weg te nemen zoals het versturen van berichten, verrijken van gegevens of zelfs het robotiseren van handmatige handelingen (AUTOMATE) 
  • Power BI voor een optimale weergave van gegevens in rapportages en dashboards (ANALYZE) 
  • Power Virtual Agents voor chatbots die de meest voorkomende vragen kunnen beantwoorden al dan niet gekoppeld aan de voorgaande tools (ASSIST) 
  • Alle bovenstaande tools zijn te verbinden met gegevens via de zogenaamde “Data Connectors“. Dit zijn talloze gegevensverbindingen (API’s) die vanuit Microsoft worden aangeboden om te verbinden met zowel Microsoft gegevensbronnen (SharePoint, OneDrive for Business, Exchange, SQL, Dynamics, Azure Active Directory etc.) als derde partij gegevensbronnen (SAP, Salesforce, DocuSign etc.) 
  • De AI builder stelt je in staat om via een wizard achtige ervaring (wederom Low-Code No-Code) de krachten van Artifical Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) aan te wenden en te integreren in de rest van het Power Platform. Denk aan gegevens classificeren, objecten herkennen, formulierverwerking etc. 
 • Hoe kan ik het snelst aan de slag met het Power Platform?

  Microsoft heeft naast de algemene documentatie pagina’s (https://docs.microsoft.com/power-platform/) ook nog online modules om in eigen tempo bekend te raken met de genoemde tools (https://docs.microsoft.com/learn/powerplatform/).

  InSpark biedt de Power App in a Day workshop aan waarin je binnen een dag bekend raakt met de functionaliteiten van Power Apps en Power Automate (de twee meest laagdrempelige tools die vaak de quick wins kunnen realiseren voor het verbeteren van bedrijfsprocessen) 

 • Hoe helpt het Microsoft Power Platform mijn organisatie?

  Het platform kenmerkt zich door een laagdrempelig instapniveau. Iedereen met kennis van Office tools, in het bijzonder Excel, kan zelf applicaties bouwen. Dit heeft als grote voordeel dat ideeën snel omgezet kunnen worden in werkende applicaties. Omdat het een onderdeel is van de Microsoft 365 heb je waarschijnlijk de benodigde licentie al in huis. 

  Start vandaag met het bouwen van een Powerapp!

  Een voorbeeld van hoe Pepsi het platform in gebruik genomen heeft: G&J Pepsi Cola’s digital transformation with PowerApps 

 • Waarvoor gebruik ik Power Apps?

  Power Apps gebruik je om digitale formulieren en/of mobiele toepassingen in te ontwikkelen. Door de low-code/no-code interface ben je snel in staat om ideeën om te zetten in een werkende business applicatie 

 • Wat kan ik met Power Automate?

  Power Automate is de lijmlaag tussen de verschillende tools in het Power Platform. Met Power Automate is het mogelijk om simpele en complexe acties te automatiseren met als doel om herhalend handwerk te automatiseren. Door de beschikbaarheid van vele connectoren kunnen er gemakkelijk gegevens verstuurd worden tussen systemen en applicaties. 

 • Hoe ziet de Microsoft Roadmap er uit voor het Power Platform?

  Per genoemde tool heeft Microsoft een Roadmap en periodiek brengt Microsoft een Release Plan uit voor een bepaalde periode om te delen welke functionaliteiten er op korte termijn aankomen: 

  Voor de meest actuele Release Plans van 2020 Wave 1: https://docs.microsoft.com/power-platform-release-plan/2020wave1/ 

 • Hoe beheer je het Power Platform?

  Binnen de eigen omgeving (Azure Tenant) ben je al gewend om Administrators te hebben die de organisatie ondersteunen bij het beheer. Het Power Platform kent daarbinnen zijn eigen Power Platform Admin rol waarbij je binnen het Power Platform Admin Center alle rechten hebt om de business te ondersteunen bij het upgraden en/of bouwen van “business apps”. 
  Wil je alle mogelijkheden kennen om de optimale balans te vinden tussen gecontroleerd beheer aan de kant van Admins en vrijheid om processen te verbeteren aan de kant van de business –> denk dan vooral aan de Governance Workshop van InSpark om de Power Platform Admins de handvatten te geven voor een vliegende start. 

 • Wat is de Common Data Service?

  Een speciale gegevensbron binnen het Power Platform is de Common Data Service (CDS) die als een soort Out of the Box Database fungeert. De Common Data Service bevat een Common Data Model met standaarden die o.b.v. jarenlange ervaring opgebouwd is. Bovenop de common data service kunnen allerlei verschillende apps gebouwd worden.

 • Wat zijn goede ideen voor Power Apps?

  Je kunt Power Apps inzetten voor ondersteuning van verschillende bedrijfsprocessen. Enkele voorbeelden zijn: 

  • Het centraal ophalen van goede ideeën uit je organisatie 
  • Het reserveren van overleg ruimtes binnen je organisatie 
  • Medewerker onboarding 
  • Automatische creatie van Teams op een gecontroleerde manier 
  • Het afhandelen van investeringsaanvragen waarbij goedkeuring nodig is 
  • Een tijdregistratie applicatie voor de medewerker 
In één dag een PowerApp?
Ontdek de PowerApp Kickstart Workshop