Van VMWare naar Azure

Overleef de licentiestorm met onze alternatief; Azure en Azure HCI Stack!

Herziening licentiemodel bij VMWare, wat nu?  

Afgelopen week werd bekend dat VMWare een herziening in het licentie model heeft aangekondigd. Langdurige licenties & bijbehorende supportovereenkomsten worden niet meer verkocht en worden naar een maandelijks abonnement omgezet. Voor veel bestaande VMWare klanten gaat dit een significante prijsstijging opleveren. Bovendien kondigde Broadcom, de nieuwe eigenaar van VMWare, in december 2023 een grote reorganisatie aan in de bestaande VMWare organisatie, waarbij direct 1300 banen werden geschrapt. Gezien de reputatie van Broadcom met eerdere overnames, voorspelt dit weinig goeds voor de productontwikkeling & de R&D-teams die in de loop der jaren veel kennis hebben opgebouwd.   

Welke alternatieven zijn er voor mij? 

De wijzigingen binnen het licentiemodel kunnen ervoor zorgen dat je jouw bestaande landschap moet “heroverwegen”, welke mogelijkheden zijn er dan binnen Azure? In deze blog schets ik een drietal scenario’s waar wij je graag in een persoonlijk gesprek meer over vertellen.   

Microsoft Azure

Vanuit InSpark bieden wij een gestandaardiseerde aanpak om naar de cloud te gaan en kijken wij samen naar de mogelijkheden om versneld en gemakkelijk je bestaande omgeving naar de cloud te verplaatsen. Vanuit een op maat gemaakt modernisatie-programma kijken wij direct naar de mogelijkheden om je landschap te migreren maar ook om te moderniseren. Modernisatie is op veel manieren mogelijk. Laat je vrijblijvend door ons informeren wat van toepassing is op jouw omgeving.     

Direct containeriseren via Azure?

Je huidige VMWare omgeving is waar mogelijk ook direct te containeriseren. Met Azure beheerde Kubernetes services (ook wel AKS genoemd) heb je de mogelijkheid om direct je applicaties onder te brengen in de cloud. Voordeel hiervan is ook dat je de ontwikkelmogelijkheden vergroot. Met de ingebouwde code-naar-cloud pijplijn techniek (ook wel CI/CD genoemd) vergroot je tevens de productiviteit voor applicatie-ontwikkelaars en beheerders.  

Azure HCI

Aje bepaalde applicaties intern wilt houden maar toch de kracht van de Azure cloud wilt benutten, dan is Azure HCI stack een mogelijke oplossing. Met het Azure platform kan je Azure Stack HCI systemen direct aansturen, bewaken en beheren. Dit biedt je een hybride oplossing die je bestaande datacenter verbindt met de Azure Cloud Services. Met één geïntegreerd platform kun je deze hybride oplossing eenvoudig bedienen. 

image description
Juraj Kordic | Business Developer Lead Azure Datacenter Modernization
Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij de overgang naar Azure?
Neem dan contact met mij op of één van onze andere Azure consultants.
Neem contact op Meer over Microsoft Azure