In drie stappen naar een succesvolle, moderne cloud security strategie

Traditionele security oplossingen bieden beveiliging door een IT-omgeving van de buitenwereld af te schermen, bijvoorbeeld met behulp van firewalls en VPN- tunnels. Maar de tijden waarin dit als succesvolle beveiliging gold, zijn nu voorbij; deze aanpak volstaat niet langer in een cloud wereld. De cloud is namelijk 24/7 via het publieke internet te benaderen. Je gegevens moeten daarom ook buiten de muren van je organisatie te allen tijde beschermd zijn.

De security van cloud omgevingen dient daarom secure-by-design geïmplementeerd te worden. Daarbij onderscheiden we vijf lagen: identiteiten, endpoints (devices), (web) applicaties, data en natuurlijk de infrastructuur. Daarnaast dien je je security strategie te baseren op drie cruciale pijlers: protect (bescherming), detect (monitoring) en respond (opvolging). Maar hoe doe je dat?

In deze whitepaper lees je hoe een dergelijke moderne en zeer noodzakelijke cloud security aanpak eruitziet. We vertellen je hoe je in drie stappen tot een succesvolle, moderne cloud security strategie komt én hoe je deze het beste omzet in de IT-omgeving van jouw organisatie.

Deze whitepaper geeft antwoord op:

  • Waarom is traditionele beveiliging vandaag de dag niet meer toereikend?
  • Hoe dien je je cloud omgeving te beveiligen en welke security lagen onderscheiden we daarbij?
  • Wat houdt ‘assume breach’ in? En waarom moet je je security daarop afstemmen?
  • Waarom is het protect-detect-respond principe zo belangrijk voor een gedegen cloud security strategie?
  • Waar moet je op letten bij de keuze tussen ‘zelf doen’ of ‘uitbesteden’?
SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!