Unieke onderscheiding van Microsoft voor InSpark met twee Partner of the Year Awards

Amstelveen, 27 juni, 2024 – Microsoft-specialist InSpark heeft maar liefst twee prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen tijdens de Microsoft Partner of the Year Awards 2024. InSpark heeft zowel een Global Award in de categorie Identity als een Country Award voor Data & AI in de wacht gesleept. Deze dubbele en unieke onderscheiding is voor klanten van InSpark en KPN een bevestiging dat zij samenwerken met een partner die vooroploopt in de IT-industrie.

InSpark is bekroond door Microsoft met de Global Award in de categorie ‘Identity’ voor de innovatieve vernieuwingen die InSpark levert aan klanten in Nederland op het gebied van identiteit.

InSpark overtrof als launching partner de verwachtingen met dertien succesvolle implementaties van Microsoft Entra ID Governance. Een van deze implementaties is uitgevoerd bij het Rijksmuseum Amsterdam, onder andere bekend van de werken van Rembrandt en Vermeer. Geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van identiteitsbeheer overtuigde InSpark het Rijksmuseum van de voordelen van de Microsoft-oplossing.

Daarnaast is InSpark bekroond met de Country Award voor Data & AI, waarbij InSpark zich onderscheidde met haar Data & AI oplossingen, waaronder Microsoft Copilot implementaties en de ontwikkeling van software voor data-integratie onder de naam ‘Nitrogen Control Center’, beschikbaar in de Azure Marketplace.

InSpark: de Microsoft Cloud Incubator

InSpark is onderdeel van KPN en fungeert binnen KPN als de Microsoft Cloud Incubator, waar innovaties groeien, nieuwe ideeën worden getest en impactvolle toepassingen bij organisaties in Nederland tot leven worden gebracht. Dit resulteert in de beste oplossingen voor zakelijke digitale uitdagingen, groot of klein, geïmplementeerd met snelheid en schaalbaarheid op basis van de slimme combinatie: InSpark en KPN. InSpark is een snelgroeiende Microsoft Cloud partner met het beste Microsoft-talent van Nederland, gericht op innovatieve zeer efficiënte implementaties en run op het gebied van het gehele Microsoft Cloud portfolio door middel van maximale automatisering.

Chantal Vergouw, Chief Business Market en lid van de Raad van Bestuur KPN:
“Deze onderscheidingen van InSpark passen perfect bij onze strategie Connect, Activate & Grow, waarbij we ons nog meer op onze klanten richten met een top-notchklantbeleving. Door sterkere verbindingen te maken, innovatieve oplossingen te activeren en duurzame groei te stimuleren, ondersteunen we zakelijk Nederland nog beter in hun digitale transformatie. InSpark speelt hierin een cruciale rol door als innovatiehuis en volwaardig managed services partner voor KPN geavanceerde technologieën en vernieuwende ideeën te ontwikkelen. Hiermee komen we dichterbij onze missie om van Nederland het meest vooraanstaande digitale land van de wereld te maken.”

Microsoft Partner of the Year: wat houdt dit in?

De Microsoft Partner of the Year Awards erkennen de beste partners van Microsoft die buitengewone prestaties hebben geleverd op het gebied van innovatie en implementatie van klantoplossingen gebaseerd op Microsoft-technologie. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt en zijn een belangrijke erkenning binnen het Microsoft-ecosysteem. Winnaars worden geselecteerd uit een wereldwijd netwerk van partners en deze onderscheiding benadrukt de toewijding en het succes van een partner in het leveren van uitstekende diensten en oplossingen. Voor InSpark betekent het winnen van deze awards een bevestiging van hun expertise, innovatievermogen en de impact die zij hebben op hun klanten. Dit biedt klanten van InSpark en KPN de zekerheid dat zij samenwerken met een topbedrijf dat bewezen voorop loopt.

“InSpark heeft zich de afgelopen jaren als Microsoft-partner voor Nederlandse klanten ontwikkeld van een consultancyorganisatie naar een volwaardige consultancypartner, managed services provider en independent software vendor (ISV) op alle Microsoft-domeinen”, aldus Robbert Kelder, Chief Technology Officer bij InSpark. “Wij werken intensief samen met Microsoft om klanten te helpen versnellen in hun digitale transformatie. Het winnen van deze twee awards is een unieke erkenning.”

Meer informatie over Data & AI

 Meer informatie over Microsoft Entra ID