3 tools voor AI op jouw Microsoft-werkplek

Van visualisaties tot e-mails schrijven: kunstmatige intelligentie (AI) kan je op allerlei manieren helpen. Zo’n assistent op je werkplek levert je veel tijdwinst op. En al helemaal als je een werkplek van Microsoft hebt. Want Microsoft biedt je verschillende praktische tools om AI niet alleen heel makkelijk, maar ook veilig in te zetten. En dat scheelt jou en je werkgever veel gedoe. 

Op je Microsoft-werkplek zijn er momenteel drie manieren om AI makkelijk en veilig te gebruiken:

  • Bing Chat Enterprise: een veilig alternatief voor ChatGPT, speciaal ontwikkeld voor bedrijven.
  • Teams Premium: maakt ‘recaps’ van je meetings en regelt van alles – ideaal als je vaak online vergadert.
  • Microsoft 365 Copilot: deze AI-collega helpt je om ‘drafts’ op te stellen, Excels uit te lezen of razendsnel presentaties te maken.

Bing Chat Enterprise: de veilige variant van ChatGPT

Bijna iedereen heeft ChatGPT wel eens uitgeprobeerd. Handig, dat zeker, maar ook erg onveilig. Je data verlaten je bedrijfsomgeving en worden – als trainingsdata – vervolgens eindeloos gerecycled. Met alle security- en privacyrisico’s van dien. Om deze en andere redenen heeft Microsoft een AI-tool ontwikkeld voor veilig gebruik op de werkvloer: Bing Chat Enterprise. Deze is standaard onderdeel van de meeste werkpleklicenties (E3, F3, E5, F5, Business standard en Premium) en zorgt ervoor dat bedrijfsgevoelige informatie binnen de muren van jouw cloudomgeving blijft.

Je kunt Bing Chat Enterprise zien als een creatieve collega en onderzoeksassistent. De tool helpt je bij contentcreatie, bij het ophalen van (actuele) informatie van internet en bij het verrijken van je teksten. Je eigen data blijven binnen jullie bedrijfsomgeving. De data die je van buiten haalt, krijgen, anders dan bij ChatGPT, een bronvermelding. Dat is om twee redenen belangrijk: je kunt de herkomst van de informatie traceren – is de bron geloofwaardig of niet? – én je kunt daardoor voldoen aan (toekomstige) copyrightregels.

Teams Premium: online meetings

Van alle praktische toepassingen van Teams Premium is de intelligente ‘recap’ – met dank aan AI – wel de allerhandigste. Zeker bij lange vergaderingen. Teams Premium kan namelijk een korte samenvatting voor je maken en de belangrijkste taken en actiepunten naar voren halen. Je notities worden automatisch verwerkt en helpen je om na de vergadering de belangrijkste punten en conclusies op een rij te zien. Dat levert je veel tijdswinst: terugzoeken in en bekijken van de vergaderopnames zijn niet meer nodig. Met de tijdlijnmarkeringen per spreker weet je bovendien precies wie wat wanneer gezegd: de AI in Teams Premium toont je wie er tijdens de vergadering heeft gesproken en wanneer. Je kunt zelfs met een klik naar dat moment in de opname springen.

Microsoft 365 Copilot: je eigen Office-assistent

Ontmoet je nieuwe AI-collega: Copilot! Deze collega stelt ‘drafts’ voor je op in al je Microsoft 365-applicaties. Je geeft gewoon aan waar de benodigde informatie staat en wat je ermee wilt doen, en Copilot maakt met die aangeleverde informatie een eerste opzet. Dat kan een PowerPoint-slidedeck zijn, een Excelsheet of een e-mail in Outlook. Het werkt eigenlijk net als Bing Chat Enterprise, maar dan als onderdeel van je Microsoft-applicaties.

Zo kun je Copilot vragen een PowerPoint-presentatie te maken op basis van een Word-bestand, een PowerPoint-template en een aantal e-mails. In een paar seconden heb je een goede basis voor je presentatie op je scherm. Of je vraagt Copilot in Outlook om een e-mail te schrijven op basis van eerdere e-mails, excelbestanden en worddocumenten. In Word kan Copilot je helpen bij het herschrijven van teksten, zorgen voor een heldere opbouw en suggesties doen voor vereenvoudiging. En dat scheelt je veel tijd!

Meer weten

Wil je meer weten over de kunstmatige intelligentie binnen Microsoft 365? Ben je benieuwd of Copilot iets is voor jouw organisatie? Hier lees je meer over Copilot en hoe wij je organisatie daarmee kunnen helpen.

Direct terugkijken: webinar ‘Ontdek Microsoft 365 Copilot’ 

Microsoft 365 Copilot brengt generatieve AI naar jouw werkplek. We nemen je graag mee in waarom Copilot écht een vooruitgang in de manier van werken brengt. Maar we vertellen ook hoe je hier mee start binnen jouw organisatie en hoe je zorgt dat je er maximaal van profiteert.

Wat kun je verwachten?

  • Voorbeelden van hoe je voordeel haalt uit Copilot
  • Technische eisen voor het in gebruik nemen van Copilot
  • Het belang van beleid en richtlijnen rondom het gebruik van AI
  • Tips voor het adoptieproces

Meer blogs

image description
Thomas ´t Hoen | AI Adoption Consultant
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Ik help je graag!
Neem contact op