Bouw je eigen Copilot

Workshop aanvragen

Contactformulier

Thomas ´t Hoen

Microsoft 365 Copilot uitbreiden of zelf bouwen

Microsoft 365 Copilot is een AI-aangedreven tool die integreert met Microsoft 365-applicaties, zoals Word, Excel, PowerPoint, Teams en Outlook. Het helpt gebruikers bij taken zoals het schrijven, samenvatten en opmaken van documenten, het maken van spreadsheets, het ontwerpen van presentaties en het afhandelen van e-mails.

Microsoft 365 Copilot maakt gebruik van de gegevens en documenten die al in je Microsoft tenant aanwezig zijn. Maar je kunt Microsoft 365 Copilot ook eenvoudig uitbreiden door er eigen databronnen aan toe te voegen om medewerkers op elk moment intelligente hulp te bieden. En je kunt zelfs je eigen Copilot bouwen voor specifieke use cases. En deze bijvoorbeeld als aparte app aanbieden of ontsluiten via je intranet.

5-daagse Proof of Concept (PoC)

We bouwen je eigen Copilot op basis van een relevante use case.

 • Dag 1-2: Verkenning en ontwerp – We werken de use case verder uit, bepalen de scope, en zorgen voor toegang tot relevante databronnen.
 • Dag 3-4: Bouw en test – We bouwen de copilot en testen deze grondig om ervoor te zorgen dat deze aan de verwachtingen voldoet.
 • Dag 5: Demonstratie en evaluatie – We presenteren de copilot plus de bevindingen van de PoC aan stake-holders en evalueren de resultaten.

De PoC gaat niet alleen om de techniek, maar demonstreert vooral ook de waarde van een innovatieve Copilot. Dit helpt om een solide business case te maken en stakeholders te overtuigen.

Voorbeeld uses cases voor je eigen Copilot

Ter inspiratie geven we hier enkele veelvoorkomende use cases waarvoor organisaties hun eigen Copilot bouwen:

 • Verbetering van klantenservice: Bouw een Copilot die snelle en nauwkeurige antwoorden kan geven aan klanten via chat of e-mail.
 • Procesoptimalisatie: Ontwikkel een Copilot om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, zoals het goedkeuren van documenten, het volgen van projecten of het beheren van voorraad.
 • Persoonlijke assistentie: Creëer een Copilot die agenda’s beheert, herinneringen instelt of notities maakt.
 • Kennisbeheer: Ontwikkel een Copilot die interne kennisdocumentatie kan doorzoeken en relevante informatie kan ophalen voor medewerkers.
 • Automatisering van IT-taken: Bouw een Copilot die IT-tickets kan genereren, software-updates kan plannen, of netwerkproblemen kan oplossen.
 • Onboarding van nieuwe medewerkers: Creëer een Copilot die nieuwe medewerkers begeleidt bij het instellen van accounts, toegang tot bronnen en het leren van bedrijfsprocessen.
 • Projectmanagement: Ontwikkel een Copilot die projectplanning, taaktoewijzing en voortgangsrapportage ondersteunt.
 • Contentbeheer: Ontwikkel een Copilot die relevante artikelen, nieuwsberichten of bronnen kan verzamelen, in context plaatsen en delen met medewerkers.
 • Compliance en regelgeving: Bouw een Copilot die waarschuwingen geeft voor nalevingskwesties en helpt bij het volgen van regelgeving.

Voor de PoC maken we gebruik van Microsoft Copilot Studio, een krachtige grafische ontwikkelomgeving waarmee je Microsoft Copilot kunt uitbreiden en je eigen Copilots kunt bouwen. De meeste use cases kunnen we daarmee vormgeven. Indien de use case erom vraagt, beschikken we met Azure OpenAI Service over geavanceerde AI-modellen voor uiteenlopende toepassingen, zoals codering, taalverwerking en contentcreatie. Zo kunnen we vrijwel elke use case realiseren.

Microsoft funding

Wist je dat Microsoft verschillende mogelijkheden biedt voor korting op en gratis hulp bij de inzet van Copilot voor Microsoft 365? Dit geldt ook voor Copilot Studio om eigen Copilots mee te bouwen. Dit betekent dat we de InSpark Copilot Versnellers met korting of zelfs gratis kunnen aanbieden wanneer je voldoet aan de criteria. Lees hier meer.

Over de Copilot versnellers

Om je te helpen Copilot goed in je organisatie in te zetten, ontwikkelden we nog drie versnellers: De workshop, de inrichting van je tenant en de pilot.

 

Wil je meer informatie of even overleggen?

Neem contact op

Contactformulier