Industrie
Een robuuste, efficiënte en veilige mobiele informatieomgeving die voor medewerkers vertrouwd aanvoelt. Dat is de winst uit onze samenwerking met Inovativ, HP en InSpark. En laat ik het beheer niet vergeten. Dat is heel gemakkelijk.
Ad Sieses
Manager ICT bij V&SH Nederland

Visser & Smit Hanab digitaliseert

Bouwplaatsautomatisering met slimme apps? VolkerWessels-onderdeel Visser & Smit Hanab (VSH) kan erover meepraten. Voor de koploper in utiliteitsbouw realiseerden we een heel nieuwe manier van werken. Via mobiele devices hebben medewerkers overal en altijd toegang tot actuele projectgegevens, óók vanaf de bouwplaats. Dat bespaart veel tijd, werk en papier.

BYOD

“Tijden veranderen en VSH verandert mee”, zegt Ad Sieses, Manager ICT bij VSH. “Zo blijven we de concurrentie voor en winnen we tenders.” Toen medewerkers steeds vaker hun eigen mobile devices meenamen – die lang niet altijd compatible waren met bestaande systemen – wilde VSH een stap zetten naar eenduidigheid en efficiëntie, met speciale apps op gestandaardiseerde tablets en smartphones.

Drieledig doel

Medewerkers moesten vanaf elke locatie documentatie in het ERP-systeem kunnen inzien en verwerken. Ook moesten beheer en uitrol vereenvoudigd worden, via een herkenbare Microsoft System Center-beheeromgeving. En het moest mogelijk worden om voor de HP tablets razendsnel nieuwe apps te ontwikkelen op basis van Microsoft Windows 8.

Aanpak

VSH koos voor een Windows 8 Pilot met InSpark. In een onderzoek naar diverse werkscenario’s inventariseerden we de behoeftes: digitaal vergaderen, makkelijk benaderen van experts en betere ontsluiting van werkdocumenten. De oplossing was er snel: speciale apps voor de nieuwste generatie HP-tablets met Windows 8. Binnen enkele weken rolden we volledig werkende apps uit, pasten we de de IT-infrastructuur aan en verzorgden we integratie met het bestaande Microsoft SharePoint 2010-platform.

Vruchtbare samenwerking

Onze specialisten ontwikkelen samen met InSpark razendsnel veilige apps die werkomgevingen klaarstomen voor het Nieuwe Werken. Sieses: “Voor dit traject kozen we bewust voor deze innovatieve en betrouwbare partners. Met hun visie op technologische ontwikkelingen helpen ze ons bij de concurrentiestrijd in de bouwbranche.”

Duurzame tablets met veelzijdige apps

Met InSpark is het heel plezierig samenwerken. We hebben een klik en zij kunnen dankzij hun strategische partnerships met HP en Microsoft alles voor ons regelen. Ik vind het heel prettig dat we niet eerst een plan van aanpak van vijftig A4’tjes hoefden op te stellen. Wij gaven aan wat er was en waar we naartoe wilden en onze technologiepartners wisten wat er mogelijk was. Zij zorgden in onderling overleg voor een oplossing op maat, afgestemd op onze huidige en toekomstige wensen.”

Besparen door bouwplaatsautomatisering

“We rusten onze monteurs nu uit met tablets, smartphones en bedrijfsapps”, aldus Sieses. “Dat bespaart veel tijd. De informatiestromen moeten niet van binnen naar buiten gaan, maar juist andersom. Op termijn kunnen we tablets en smartphones gebruiken als vervanging van laptops. Dat zal ons aanzienlijke besparingen opleveren.”

Eén vertrouwde interface

Door standaardisatie met Microsoft-technologie hebben medewerkers via ieder gewenst apparaat toegang tot een vertrouwde werkomgeving. Sieses: “We willen mensen uitrusten met zo min mogelijk apparaten. 50% van de pilot-medewerkers, van controllers tot offertemakers, werkt enkel nog op tablets. Op de vaste werkplek sluiten ze de tablet aan op muis, extern toetsenbord en scherm. Zo hebben ze een volwaardige pc.”

SHARE
Gijs Huisman

Klant Succes Manager

Ook digitaal versnellen?
Laten we een kop koffie doen.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!