Webinar: Endpoint Analytics - een eerste kennismaking

Verbeter de gebruikerservaring van jouw moderne werkplek met insight-gedreven IT

Kijk webinar terug

De moderne werkplek, on- én off-premises, is niet meer weg te denken uit organisaties. Mede door de digitale transformatie worden steeds meer apparaten aan je netwerk toegevoegd. Zo wordt het steeds lastiger om op ieder moment te weten, wie en/of wat er zich in je netwerk bevindt. Welke apparaten zijn actief? Wat doen ze en hoe productief zijn ze? Functioneren deze endpoints nog wel optimaal? En zijn ze afdoende beveiligd?
Met Endpoint Analytics – gebaseerd op werkplekmanagement met Intune – behoud je het overzicht over de ‘gezondheid’ en de algehele status van alle endpoints binnen jouw omgeving. Je kunt apparaten en werkplekken profileren, identificeren, verifiëren én beheren. Zo maak je jouw IT-omgeving weer inzichtelijk. Immers: alleen wat je kunt zíén, kun je ook veilig en in een gezonde staat van dienst houden.
Hoe start jij met jouw eigen Endpoint Analytics? Hoe zorg je er concreet voor dat jij de conditie van al jouw endpoints kent, dat deze veilig en functioneel zijn en dat de gebruikerservaring op jouw werkplek(ken) optimaal is?

Dat en meer ervaar je tijdens ons webinar “Endpoint Analytics – Een eerste kennismaking”.

Endpoint Analytics voor productiviteit én gebruikersvriendelijkheid

Microsoft Endpoint Analytics is onlangs geïntroduceerd als uitbreiding op Microsoft Endpoint Manager. Met Endpoint Analytics verzamel, bundel en analyseer je gegevens uit verschillende netwerkbronnen. Dat geeft je gedetailleerd inzicht in de mate waarin de werkplek voor jouw medewerkers functioneert.

Met Endpoint Analytics maak je van je IT een goed geoliede, insight-gedreven werkplekmanager. Endpoint Analytics laat je alle (prestatie)veranderingen in de werkplek zien die van invloed (kunnen) zijn op de gebruikerservaring. Je kunt bijvoorbeeld gedetailleerde workplace performance metrics inzien, bepalen of er problemen (verouderde hardware, misconfiguratie of softwareproblemen) zijn met een bepaald model of apparaat en vaststellen of een endpoint mogelijk aan vervanging toe is. Zo kun je op proactieve, scenario-gebaseerde wijze (“if-this-then-that”) gerichte maatregelen doorvoeren om werkplekprestaties, productiviteit en gebruikersvriendelijkheid te verbeteren.

In dit webinar leer en zie je hoe je jouw werkplek met behulp van Endpoint Analytics in optimale conditie houdt.

Inspark’s Modern Workplace experts Jop Gommans en Ronny de Jong bespreken de volgende vragen:

  • Welke mogelijkheden voor Endpoint Analytics heb jij binnen jouw IT-omgeving?
  • Welke praktische voordelen kun je behalen met Endpoint Analytics?
  • Hoe start je en hoe stel je doelgericht de verbeterpunten vast?
  • En hoe zet je de geconstateerde werkplek-verbeterpunten ook daadwerkelijk om in concrete maatregelen? (met hybrid en cloud-native praktijkvoorbeelden)

Wil jij ook weten hoe je de gebruikersvriendelijkheid en productiviteit van jouw moderne werkplek zo snel mogelijk kunt optimaliseren met behulp van Endpoint Analytics? Schrijf je dan vandaag nog in voor dit webinar!

Elke maand een webinar update?
Blijf op de hoogte van aankomende webinars. Schrijf je in voor de maandelijkse mailing met daarin de komende events & webinars!