Webinar: Secure Remote Management

Hoe beheer ik de remote werkplek op een veilige manier met bestaande oplossingen?
Ronny de Jong

Sinds het uitbreken van COVID-19 is de werkomgeving voor veel werknemers extreem veranderd: thuiswerken is nu de norm. IT-teams hebben dan ook alles op alles gezet om op afstand werkende gebruikers zo snel mogelijk online en operationeel te krijgen. Daarbij werkten zij steeds op de grens tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Thuiswerken zal echter ook in de toekomst niet meer verdwijnen: de werkplek is niet langer noodzakelijkerwijs op kantoor en is dus ook niet altijd verbonden met het organisatienetwerk. Waarschijnlijk beschikken ook jouw medewerkers nu over een beveiligde toegang tot tenminste alle kritische toepassingen en samenwerkingstools. Maar daarmee is je organisatie tevens kwetsbaarder dan ooit; kwaadwilligen profiteren al volop van verhoogde aanvalsmogelijkheden.

Het is dus zaak om moderne werkplekken op afstand óók in de toekomst 100% veilig en up-to-date te houden. Klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het in de praktijk absoluut niet. Want hoe voldoe je op afstand aan alle beveiligingseisen? Hoe schaal je jouw security oplossingen en IT-structuren op, zodat deze de toenemende vraag naar remote access kunnen faciliteren? Hoe handhaaf je je data compliancy en behoud je op veilige wijze de productiviteit van je werknemers, óók op afstand?

Dat en meer ervaar je tijdens ons webinar Secure Remote Management.

Kijk webinar terug

Geïnteresseerd?

Meer te weten komen over hoe de moderne (thuis) werkplek te beheren en veilig te houden?

Neem contact op

Contactformulier

Beheer op afstand in de praktijk

Remote working en IT-beheer vormen voor organisaties die al volledig met cloud oplossingen werken vaak geen probleem meer. Maar is je omgeving nog voornamelijk gestoeld op een on-premise structuur, dan moet je goede oplossingen vinden en implementeren om ook de moderne werkplekken buiten het bedrijfsnetwerk veilig te houden.

Tijdens dit webinar laten we je zien:

  • Welke mogelijkheden Microsoft Endpoint Configuration Manager (voorheen System Center Configuration Manager) jou biedt,
  • Welke verdere beheermogelijkheden en security solutions andere Microsoft (cloud) oplossingen bieden,
  • Hoe je werkplekken ‘buiten de deur’ in de praktijk 24/7 veilig én up-to-date houdt,
  • Welke best practices er zijn voor het beveiligen van remote access tot bedrijfstoepassingen,
  • Hoe je de werkplek of afstand zo configureert dat je werknemers deze ervaren als “gewoon op kantoor”.