Vorige week waren we aanwezig op Microsoft Inspire in Washington DC: het jaarlijkse wereldwijde partner congres van Microsoft. De key take aways van deze 5 dagen, delen we in dit blog. Lees wat Satya Nadella, CEO Microsoft, verstaat onder ‘digitale transformatie’. Ontdek de verfijnde visie op Intelligent Cloud, welke industrie focus Microsoft gaat hanteren en de belangrijkste nieuwe producten voor komend jaar. Tot slot: security krijgt de hoogste prioriteit.

Microsoft als dé leider in digitale transformatie

Satya Nadella begon zijn keynote met de missie van Microsoft. Vervolgens ging Nadella direct in op het tijdperk van digitale transformatie. Hij ziet dat ICT binnen organisaties wordt ingezet om het primaire bedrijfsmodel te veranderen. Er komen hierdoor ander type concurrenten op de markt en organisaties kunnen én moeten anders gaan concurreren om voorop te blijven lopen. Ook ziet hij dat organisaties met ICT hun producten veranderen door ze “slim” te maken. Dat ze op andere manieren in contact komen met klanten, dat ze processen optimaliseren en medewerkers productiever laten werken. Voor hem is dat in een notendop de kracht van digitale transformatie. Microsoft wil de leider zijn in digitale transformatie en roept haar partners op deze missie met haar na te streven.

Verfijnde visie: Data is het nieuwe goud

De Mobile First / Cloud First visie van Microsoft wordt vernieuwd: het gaat nu om de Intelligent Cloud en de Intelligent Edge. De Intelligent Cloud moet alle data bevatten waar we intelligentie aan toevoegen met bijvoorbeeld Machine Learning. Deze data wordt onder andere verzameld via de Intelligent Edge. Dit zijn slimme apparaten. Denk hierbij niet enkel aan laptops of smartphones, maar ook aan producten die sensoren bevatten en gekoppeld zijn met het internet. Volgens Nadella is “Data het nieuwe goud”. Microsoft biedt met verschillende Azure services allerlei tooling (zoals Azure Data Lake, Cortana Intelligence Suite en HD Insight) om de kracht van data te ontsluiten in jouw organisatie.

Nieuwe Microsoft producten

Microsoft kwam ook met twee productaankondigingen: Microsoft 365 en Azure Stack. Microsoft 365 is de verzamelnaam voor de producten Office 365, Windows 10 en Enterprise Moblity + Security. Hiermee biedt zij een totaaloplossing om een echt moderne en veilige werkplek te creëren. Microsoft 365 komt er in twee varianten: Microsoft 365 Business (voor organisaties tussen de 30 en 300 medewerkers) en Microsoft 365 Enterprise (voor organisaties groter dan 300 medewerkers).
Over AzureStack hebben we eerder al informatie vernomen. Dit product brengt de basis om een hybrid cloud oplossing neer te zetten. Wat nieuw is, is dat dit product per juli 2017 – oftewel NU – te bestellen is.

Industrie focus

Microsoft gaat zich steeds meer op industrieën focussen. Primair zijn dat: Financial Services, Manufacturing, Retail, Education, Health en Government. Op hoofdlijnen verdeelt ze de markt in twee segmenten: een Enterprise segment en een segment waar niet-Enterprise klanten bediend gaan worden. Voor klanten en partners heeft dit impact. Zo zal het niet-Enterprise segment voornamelijk door het partner kanaal bediend moeten gaan worden. Zelf past Microsoft haar Sales & Marketing afdeling hierop aan. De media heeft aan deze reorganisatie al de nodige aandacht gegeven.

Security in de hoofdrol

Met de recente cyberaanvallen zoals Petya en Wannacry en de GDPR – de nieuwe wetgeving omtrent databeveiliging – krijgt het topic security, privacy, trust & compliance op Inspire een hoofdrol. Voor Microsoft heeft dit onderwerp de hoogste prioriteit. Zij legt zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die ‘secure by design’ zijn. In de keynote van Brad Smith, Legal Council van Microsoft, kun je hierover meer informatie vinden.

Erkenning via awards

Op Inspire draait het om informatie delen. Dit stelt ons als partner in de gelegenheid om Microsoft – en haar ontwikkelaars in Redmond – van feedback te voorzien op basis van onze ervaringen. Andersom krijgen we feedback van Microsoft en worden inspanningen van partners erkend. Gepast trots zijn we dan ook op de awards die we op Inspire hebben mogen ontvangen. Op basis van onze resultaten en impact in de markt, is InSpark uitgeroepen tot: Nintex Process Automation Partner of the Year, Microsoft global Hybrid Datacenter Partner of the Year Finalist en Microsoft Digital Transformer of the Year Government.

Bekijk hier de keynotes van Inspire

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!