Wees zeker van iemands identiteit op LinkedIn

Je bent ze vast wel eens tegengekomen op LinkedIn, de zogenaamde “spookwerknemers”. Vaak zijn dit echte, maar soms zijn het ook nepaccounts die zich voordoen als werknemers van een organisatie. Door een nieuwe samenwerking tussen Microsoft Entra en LinkedIn kun je deze accounts voortaan onderscheiden van echte werknemers. Bovendien helpt het ook om “phishing” via LinkedIn tegen te gaan, omdat je kunt verifiëren met wie je te maken hebt.

Via Microsoft Entra, de paraplu van het Microsoft Identity platform, kun je al enige tijd werken met “decentralized identities”.  Dit onderdeel staat bekend als “Entra Verified ID”. Met Verified ID kunnen organisaties digitale bewijzen verstrekken aan medewerkers die kunnen worden gebruikt om aan te tonen dat ze ergens ook écht werkzaam zijn. En als mensen uit dienst gaan, kan dit digitale bewijs in realtime worden bijgewerkt. Daarnaast is het ook mogelijk om extra informatie toe te voegen aan dit bewijs, zoals de functietitel of afdeling.

Geverifieerde werknemer met Verified ID

Met Microsoft Entra en LinkedIn is het nu mogelijk voor werknemers met een Verified ID om zichzelf op LinkedIn te profileren als “geverifieerde medewerker”. Aangezien LinkedIn tegenwoordig onmisbaar is als hét zakelijke online platform om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te onderhouden, is deze functionaliteit zeer welkom. Denk alleen al aan het extra stuk veiligheid dat het organisaties kan bieden. Een kwaadwillend persoon kan zich nu niet zomaar meer voordoen als directeur van jouw organisatie en daar vervolgens misbruik van maken.

InSpark neemt samen met ongeveer 70 andere organisaties deel aan de eerste pilot van deze functionaliteit. Daardoor kunnen we Verified ID for LinkedIn nu al direct configureren bij onze klanten.

Aan de slag met Verified ID

Wil je graag alvast met jouw organisatie aan de slag gaan met Verified ID? Dan helpen we je graag bij de inrichting. Om gebruik te kunnen maken van de “geverifieerde medewerker” functie op LinkedIn zet je de volgende stappen:

  1. Configureren van Entra Verified ID in de tenant: Het instellen en configureren van Entra Verified ID binnen de Microsoft Entra-omgeving, zodat digitale bewijzen kunnen worden gegenereerd en beheerd.
  2. Matchen van de organisatie met Microsoft Tenant door LinkedIn: De organisatie wordt gekoppeld aan de Microsoft Tenant, zodat de Verified ID-functionaliteit kan worden geïntegreerd met het LinkedIn-profiel van de medewerkers.
  3. Uitrollen van de webapplicatie voor het uitdelen van ID’s: Deze applicatie maakt het mogelijk om Verified ID’s te genereren en te beheren.
  4. Medewerkers toegang geven tot de applicatie: zo kunnen ze hun Verified ID ontvangen en instellen, en hun LinkedIn-profiel verifiëren als “geverifieerde medewerker”.

Als je graag een van de eerste organisaties wilt zijn die gebruikmaakt van Verified ID, nodigen we je uit om snel contact met ons op te nemen. We bespreken graag de mogelijkheden en eventuele andere toepassingen van “Entra Verified ID” met je.

Meer blogs