Lokale overheid

De best-practice aanpak van InSpark

Slimmer en sneller jouw gemeente digitaliseren

Als gemeente heb je te maken met steeds complexere vragen. De verwachtingen groeien. Een paspoort bestellen, parkeervergunning aanvragen of een melding maken: we regelen onze zaken het liefst online. En ook zo makkelijk mogelijk, in slechts een paar klikken. Dat zijn we inmiddels gewend van andere dienstverleners zoals supermarkten en kledingwinkels, dus dan kan dat toch ook zo bij gemeentediensten?

Zelf willen jullie ook graag verder digitaliseren en processen verbeteren. Je wil toewerken naar de Common Ground, de nieuwe toekomstbestendige gemeentelijke ICT-infrastructuur. Maar hoe organiseer je dat?

Kansen en mogelijkheden voor gemeenten

Een veilige werkplek

Nooit eerder hebben organisaties in Nederland een versnelde en geforceerde adoptie uitgevoerd op clouddiensten van Microsoft. Op het moment dat heel Nederland verplicht vanuit huis moest gaan werken is werkend Nederland in staat om nieuwe technologie tot zich te nemen en daadwerkelijk een bestaande werkwijze te veranderen. 

Datagedreven werken

De verwachtingen groeien van wat de gemeentelijke dienstverlening allemaal voor elkaar kan krijgen. Denk aan preventief onderhoud van wegen op basis van sensoren in en rond de weg of aan ordehandhavers die op afstand realtime drukte in de binnenstad meten. 

Geen wonder dus dat steeds meer gemeentes hun informatievoorziening vernieuwen. Daarmee kun je  de uitwisseling van kennis en data verbeteren, meer data analyseren en onderling processen integreren. Met als einddoel: betere, wendbare en flexibele dienstverlening voor burgers en bedrijven. 

Hoe ziet jouw digitale werkplek eruit?
Praat eens over je plannen. Wij denken graag met je mee!
Neem contact op

Contactformulier

Microsoft Azure voor overheid

Onze samenleving vraagt om innovatie. Nieuwe technologische ontwikkelingen, onze omgeving, het klimaat, demografische ontwikkelingen en internationale invloeden maken dat we continu moeten blijven vernieuwen en veranderen.

Wij werken o.a. voor

Lees meer over de overheid

In 5 stappen datagedreven werken
Bekijk drie praktijkvoorbeelden
Download whitepaper

Contactformulier