Microsoft Copilot : de 5 meestgestelde vragen

1. Is Copilot al in het Nederlands beschikbaar?

We hebben goed nieuws voor je! Het antwoord is ja. Microsoft Copilot werkt inmiddels ook goed in de Nederlandse taal.

Met Copilot kun je onder andere :

Communiceren via tekst, spraak en afbeeldingen: Met Copilot kun je gemakkelijk communiceren via tekst, spraak of zelfs afbeeldingen.
Documenten en webpagina’s samenvatten: Copilot kan je helpen belangrijke informatie snel te begrijpen en samen te vatten.
Ontwerpen met de Designer-tool: Voorheen bekend als Bing Image Creator, stelt deze functie je in staat om afbeeldingen te genereren op basis van jouw beschrijvingen.
Webonderzoek doen: Zoek naar relevante informatie op het web zonder je huidige bedrijfscontext te verlaten.

2. Welke Copilots zijn er allemaal?

Standaard Copilots van Microsoft
Copilots standaard aangeboden door Microsoft, ontwikkeld voor specifieke doelen zoals contentcreatie, kennismanagement en codegeneratie, gericht op verschillende doel- en functiegroepen.

Uitgebreide Copilots met eigen databronnen
Naast standaardopties biedt Microsoft uitgebreide Copilots aan die je kunt uitbreiden met jouw eigen databronnen. Zo krijg je toegang tot zowel de functionaliteit als informatie uit jouw specifieke databron. Denk bijvoorbeeld aan direct vanuit Teams je verlofuren uit Afas opvragen en een verlofaanvraag doen. Of vraag de voorraad op uit het voorraadsysteem en doe binnen je Teams omgeving direct een bestelling. Een ander voorbeeld is om binnen je Microsoft omgeving te zoeken in externe kennisbanken. Dit kan met Copilot Studio.

Maatwerk Copilots voor specifieke use cases
Heb je een unieke behoefte die niet door standaardopties wordt vervuld? Met InSpark bouw je jouw eigen Copilot op maat, volledig afgestemd op jouw use case, waarbij je zelf bepaalt hoe ze werken en hoe je ze integreert in jouw workflow. Dit gaat meestal gepaard met een OpenAI oplossing. Hiermee is eigenlijk alles mogelijk!

3. Hoe ziet het licentiemodel er nu uit?

Microsoft maakt gebruik van enerzijds gebruikerslicenties en anderzijds van een consumptiegebaseerd afrekenmodel (pay-as-you-go).

– Bing Copilot (voorheen Bing Chat Enterprise), is zonder extra licentiekosten te gebruiken als je beschikt over een Microsoft 365 E3, E5, Business Standard, of Business Premium licentie.
– De meeste door Microsoft ontwikkelde Copilots werken op een maandelijks licentiemodel per gebruiker, zoals €28 voor Microsoft 365 Copilot en €19 voor Sales Copilot. Microsoft Copilot for Security wijkt hiervan af met een ander betalingsmodel.
– Copilot voor Microsoft 365 biedt toegang tot Graph connectoren voor externe contentintegratie, waarbij een quotum geldt op basis van licenties. Buiten dit quotum kost het ongeveer €925 per maand voor 1 miljoen items.
– Het gebruik van Copilot Studio en Azure Open AI wordt op consumptiebasis berekend, bijvoorbeeld €185 per 25.000 berichten voor Copilot Studio en tokens voor data via de API bij Azure Open AI.

4. Hoe zit het met de privacy en blijven de gegevens in je tenant?

Bij Copilot staan transparantie en jouw privacy centraal! Microsoft hanteert met haar Responsible AI-beleid ethische principes, waaronder privacy en beveiliging, bij de ontwikkeling en het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI).

Jouw gegevens zijn van jou en blijven in je tenant.
Prompts, antwoorden en data die via Microsoft Graph worden benaderd, worden niet gebruikt om onze Large Language Models (LLM’s) te trainen.
Als je plugins gebruikt die externe bronnen bevragen, verlaat de prompt jouw tenant, maar niet de Microsoft 365 service boundary. Deze prompts zijn altijd versleuteld en niet zomaar leesbaar. De LLM’s worden ook hier niet getraind met de data.

5. Als die data in je tenant blijft, hoe leert Copilot dan?

Copilot voor Microsoft 365 leert van nieuwe tekstgegevens. Dit omvat meerdere bronnen:

  • Internet: Het LLM verzamelt informatie uit websites, artikelen, blogs en andere onlinebronnen. Dit helpt het model om op de hoogte te blijven van actuele gebeurtenissen, trends en kennis.
  • Interactie met gebruikers: Als gebruikers via Copilot communiceren, ontvangt Copilot feedback op zijn antwoorden. Dit helpt Copilot om zich aan te passen en te verbeteren.
  • Content in je tenant: Copilot kan ook leren van bedrijfsdocumenten, e-mails en andere tekstbronnen in de tenant van een organisatie. Dit helpt bij het genereren van relevante antwoorden voor specifieke taken.
  • Grounding en semantic index: Microsoft gebruikt concepten zoals grounding en semantic index om Copilot contextueel relevante, veilige en efficiënte ondersteuning te bieden. Microsoft ontwikkelt deze concepten door voor de voortdurende verbetering en effectiviteit van Copilot.

Maak een goede start met Copilot

Copilot in gebruik nemen, lijkt makkelijk. Maar echt de volle potentie benutten vraagt om een goede voorbereiding en begeleiding bij de eerste stappen in het gebruik. Om je te helpen Copilot goed in je organisatie in te zetten, ontwikkelden we drie versnellers. Je verzekert je van het beste resultaat als je de drie versnellers achter elkaar inzet: de workshop, de inrichting van je tenant en de pilot. Lees meer over ons aanbod op de Copilot pagina.

Meer blogs

image description
Thomas ´t Hoen | AI Adoption Consultant
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Ik help je graag!
Neem contact op