Project Oakdale: meer business value in minder tijd

Tijdens Microsoft Ignite 2020 heeft Microsoft de public preview van Project Oakdale aangekondigd. Een nieuwe low-code/no-code oplossing specifiek voor Microsoft Teams. Voor velen is de technologie niet nieuw, aangezien deze op het Power Platform (Power Apps en Virtual Agents) gebaseerd is.

Project Oakdale Afbeelding1

De oplossing blijft altijd binnen je team en je betaald geen extra licentiekosten, zelfs niet voor gebruik van premium data connectoren. Dit maakt Oakdale uitermate geschikt voor ondersteuning van de kleinere businessprocessen die binnen afdelingen en project teams blijven.

Hoe werkt Project Oakdale?

Project Oakdale Afbeelding2

De gegevens worden opgeslagen in de CDS (Common Data Service) in een separate container bijhorend het Team.

Project Oakdale Afbeelding3

Door de diepe integratie met Teams is project Oakdale voor iedere gebruiker en ‘App maker’ op een laagdrempelige manier te gebruiken. Daarnaast zal Microsoft steeds komen met steeds meer standaard templates ter ondersteuning van veelgebruikte processen aanbieden. Bouw je wel een oplossing met een bredere scope/doelgroep? dan upgrade je de oplossing naar het Power Platform.

Project Oakdale vs. Power Platform

Project Oakdale Afbeelding4

Waar je voor het Power Platform op dit moment al snel een premium licentie nodig hebt, is dit voor Oakdale niet zo. Zelfs voor eigen (custom connectors) heb je geen additionele licenties benodigd!

Project Oakdale Afbeelding5

We denken dat Oakdale een enorme toegevoegde waarde gaat leveren bij organisaties die de stap naar low-code/no-code applicatie ontwikkeling nog moeten maken.

Meer weten?

Neem contact met ons op bovenaan dit blog. Wij helpen je graag verder met Project Oakdale en zorgen dat je snel aan de slag kan!

Thijs Soepenberg

Lees meer over het Power Platform

PowerApp in één dag

PowerApp in één dag

Bouw in één dag een PowerApp en automatiseer jouw processen. Tijdens een inspirerende dag in ons InSpark Lab, komen we gezamenlijk tot een eerste versie van de PowerApp. Dit doen we samen met jouw organisatie in een aantal fasen. Meld je aan voor een PowerApp Kickstart Workshop.

Ontdek meer