De snelste route naar innovatie

Om voorop te blijven lopen, moet je innoveren. Met innovatie die direct waarde toevoegt aan jouw gebruikers. Dat is niet altijd even eenvoudig. De IT-afdeling heeft niet altijd inzichtelijk waar de business behoefte aan heeft. Vice versa weet de business vaak niet, wat er met IT allemaal mogelijk is. Door de snelheid waarmee technologische ontwikkelingen opkomen, is het ook nog eens lastig keuzes maken. Want welke Microsoft technologie kun je nu het beste inzetten voor welk doel? Met de Business Innovation Game™ (BIG) tackelen we deze uitdagingen met je in één dag.

Alle stakeholders gelijk aan boord

De Business Innovation Game™ is een ééndaagse workshop. Hierin zetten we de ideeën en behoefte van de business centraal. Over de strategische thema’s, operationele verbeteringen en technologie voeren we een discussie met al jouw belangrijke stakeholders – uit de business én IT. Zo verdiepen en prioriteren we de meest kansrijke innovatiescenario’s voor jouw organisatie. Het resultaat? De routekaart voor jouw eigen digitale transformatie.

 

SHARE
1. Keuzes maken
We starten de game met het selecteren van strategische scenario’s. Dit doen we met behulp van scenariokaarten. Denk aan zaken als: beter samenwerken, datagedreven besturen, document management en eenvoudig communiceren. Jij en jouw collega’s bepalen zelf wat belangrijk is.
2. Ideeën uitwerken
In een canvassessie werken we in teams de winnende scenario’s uit. Waarom is dit scenario belangrijk voor jouw organisatie? Welk doel moet het bereiken? Aan jouw team om hier samen invulling aan te geven.
3. Pitchen & beoordelen
Nu is het tijd om te pitchen! Elk team mag de rest van de groep overtuigen van zijn scenario. Op basis van de scores op deze pitches en de discussie eromheen, verwerken we het scenario in de routekaart voor IT-vernieuwing in jouw organisatie.

Wat klanten zeggen over de BIG™

“Tijdens het spel kwam er bij collega’s veel energie en enthousiasme naar boven. Je voelt gewoon de mogelijkheden tot verandering van jouw werkomgeving maar maakt daarin zélf de keuzes. Het is een leuke workshop met een serieuze uitkomst.”

“Door het samenbrengen van de collectieve kennis van de groep ontstaat er resultaat in uren. Hier hadden we zelf intern weken voor nodig gehad.”

“Vaak zijn innovatietrajecten IT gedreven, en is de business onvoldoende of te laat aangehaakt. Het traject dat we gestart zijn met de BIG™ had direct enthousiasme vanuit de business, én betrokkenheid. De eerst superusers zijn al uit zichzelf opgestaan.”

Kees da Silva

BIG™ Master

Ook digitaal versnellen?
Let’s play! Ik maak graag een afspraak met je.