Power BI Copilot

Copilot voor openbare preview van Microsoft Fabric is beschikbaar in Power BI

Microsoft Fabric is sinds 15 november 2023 algemeen beschikbaar, zo maakte Microsoft bekend op Microsoft Ignite. InSpark is een van de twee Microsoft-partners met de status Feature Partner in Nederland,  die al met dit platform hebben gewerkt in een succesvolle pilot. Wij zijn daar erg trots op.  

Microsoft Fabric is een alles-in-één analyse-oplossing voor bedrijven die alles omvat; van gegevensverplaatsing tot data science, real-time analyse en business intelligence. Het biedt een uitgebreide reeks diensten, waaronder data lake, data engineering en data-integratie en dat allemaal op één plek. Het verandert radicaal de manier waarop organisaties gegevens en inzichten beheren. Zo stelt het elke persoon in jouw organisatie in staat om sneller te innoveren door inzichten te gebruiken vanuit Microsoft 365-apps, zoals Microsoft Excel en Microsoft Teams. 

Optimaliseer je gegevensanalyse met natuurlijke taal en communiceer met Copilot voor Power BI 

Vanaf begin december 2023 is Copilot voor Power BI beschikbaar in Microsoft Fabric. Als #1 Microsoft-partner kan InSpark als een van de eerste gebruik maken van deze innovatieve functionaliteit. De uitrol van Copilot voor Power BI zal gefaseerd plaatsvinden, beginnend in maart. Als jouw organisatie interesse heeft in het gebruik van Copilot voor Power BI, dan heeft InSpark de mogelijkheid om jouw organisatie te nomineren, waardoor jij mogelijk eerder al kunt profiteren van de vele voordelen die deze nieuwe mogelijkheid biedt. Het enige dat je nodig hebt is een Power BI Premium capacity omgeving waarop CopPilot geactiveerd kan worden. 

Revolutionaire gegevensanalyse met natuurlijke taal 

Power BI Copilot introduceert de kracht van geavanceerde taalmodellen in elke laag van Power BI, waardoor gebruikers moeiteloos meer waarde uit hun gegevens kunnen halen. Stel je voor dat je in een handomdraai complexe analyses uitvoert, rapporten creëert en ingewikkelde DAX formules genereert door simpelweg gebruik te maken van natuurlijke taal.

Eenvoudige rapportcreatie in seconden 

Met Copilot kun je bijvoorbeeld zeggen: “Toon mij de verkoopcijfers van dit kwartaal ten opzichte van het voorgaande jaar.” Binnen enkele seconden genereert Copilot de juiste visuals en analyses om deze informatie duidelijk weer te geven.

Diepgaande inzichten met natuurlijke vragen 

Wil je dieper graven en specifieke inzichten verkrijgen, zoals de best presterende productcategorieën in die regio? Vraag dan: “Welke productcategorieën hebben de hoogste verkoopcijfers in regio Noord?” Copilot niet alleen toont de relevante visualisaties, maar genereert ook DAX-formules om deze gegevens te berekenen. 

Maar daar blijft het niet bij. Stel je voor dat je een overtuigend verhaal wilt toevoegen aan je rapport. Eenvoudigweg zeggen: “Creëer een samenvatting over de verkoopcijfers in regio Noord en benadruk de best presterende productcategorieën.” Copilot genereert niet alleen het verhaal, maar past ook de toon en stijl aan op basis van jouw voorkeuren. 

Deze functie is niet alleen in staat om in te spelen op specifieke vragen, maar biedt ook suggesties en aanbevelingen om je te begeleiden bij het verfijnen van je query’s en het verkennen van je gegevens. Power BI Copilot, momenteel in public preview, ondergaat tests bij geselecteerde Microsoft-partners, waaronder InSpark. Deze partners ervaren de voordelen van deze baanbrekende functie en bieden waardevolle feedback om de functionaliteit verder te verbeteren. 

Toegankelijke gegevensanalyse 

Met Power BI Copilot wordt gegevensanalyse toegankelijker dan ooit. Het is alsof je een data-analist aan je zijde hebt die snel en nauwkeurig reageert op je natuurlijke taalvragen, waardoor de waarde van je gegevens direct beschikbaar is voor strategische besluitvorming. Ontdek zelf de kracht van Copilot en optimaliseer je data gestuurd inzicht met Power BI. Bekijk hieronder de demo video Copilot in Power BI van Microsoft

Microsoft Fabric Proof of concept 

Wil je ook aan de slag gaan met Microsoft Fabric waar Power BI onderdeel vanuit maakt? Wij staan klaar om je hierbij te ondersteunen met onze vijfdaagse Proof of Concept (PoC). Op deze manier kun je zelf ervaren hoe Microsoft Fabric op basis van jouw eigen data een aanzienlijke tijdsbesparingen kan opleveren voor jouw organisatie. Ga dan naar https://www.inspark.nl/microsoft-fabric-in-een-week/ en vul het formulier in.

Meer blogs

image description
Jerry Broch | Business Development Lead - Data & AI
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem dan gerust contact met mij op! Ik sta graag voor je klaar.
Neem contact op