Een primeur: Cloud-expert InSpark bouwt in samenwerking met Dennis Vroegop, de allereerste app in Nederland voor de HoloLens, de mixed reality-bril van Microsoft. Ontwerpbureau Volker InfraDesign, onderdeel van VolkerWessels, is als opdrachtgever nauw bij de ontwikkelfase betrokken.

De HoloLens, waaraan Microsoft jarenlang in het diepste geheim werkte, verrijkt de realiteit door de wereld om ons heen te voorzien van een extra digitale laag – naar wens in te vullen met applicaties of games.

Blik op de toekomst

Met de toepassing die InSpark in samenwerking met Dennis Vroegop en Volker InfraDesign ontwikkelt, kunnen opdrachtgevers, architecten en aannemers via de bril bouwtekeningen en objecten in 3D bekijken en beleven. Betrokkenen kunnen fysiek op een bouwlocatie staan en virtueel een blik op de toekomst werpen. De achterliggende gedachte is om in het ontwerpproces tot inzichten te komen, die tot voor kort pas beschikbaar waren als het project gebouwd was. Vroegtijdig valideren van de eindoplossing bij de gebruikers is hiermee een feit.

Niek Ridderbos, directeur Volker InfraDesign: “De HoloLens is een technische innovatie, die complexe techniek eenvoudig bij de eindgebruiker brengt. Het prikkelt alle zintuigen en smaakt naar meer. Met de HoloLens wordt samenwerking een feestje voor iedereen. Alle ervaringen van betrokkenen zijn positief. Dat deze techniek een flinke impact zal hebben, is voor ons geen vraag meer, maar een feit.”

Moderne werkplek

Het apparaat heeft niet alleen een wow!-effect, maar vooral een grote toegevoegde waarde in een werkproces. “Mixed reality is een belangrijke volgende stap in digitaal werken”, vertelt Laurens Frijters, directeur van InSpark. “De moderne werkplek is vandaag de dag mobiel en digitaal, maar zal de komende jaren slimmer en interactiever worden.”

Techniek ontwikkelt zich in een razendsnel tempo, maar de kunst schuilt in het effectief inzetten van de mogelijkheden. Laurens Frijters: “We zijn enthousiast dat we een toepassing hebben gevonden die echt waardevol is. Ons doel is om mensen betere inzichten te geven waardoor ze betere besluiten maken en tijd besparen.”

De precieze leverdatum is nog niet bekend, maar naar verwachting is de Microsoft HoloLens aan het begin van 2017 beschikbaar voor de Nederlandse markt.

De HoloLens zelf ervaren?

InSpark is ervan overtuigd dat de HoloLens de nieuwe dimensie wordt binnen de Moderne Werkplek en dat het bedrijven de mogelijkheid biedt om sneller, productiever en slimmer samen te werken. Doordat deze mixed reality bril draait op de universele Windows 10 apps, is de stap naar mixed reality dichterbij dan je denkt.

Wil je de HoloLens zelf ervaren? Of wil je concreet aan de slag met een bestaand probleem? Bekijk dan de mogelijkheden van onze HoloLens Experience Center en de HoloLens Kickstart Workshop.

SHARE
Dick Lorier

Innovation Lead

Ook met mixed reality aan de slag?
Ik praat je graag bij en ontdek samen met jou de eindeloze mogelijkheden.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!