De zakelijke mogelijkheden van de HoloLens

Aanvankelijk presenteerde Microsoft de HoloLens als innovatie voor de gaming industrie. Maar commerciële bedrijven zien ook andere mogelijkheden. Logisch, want de HoloLens brengt op verschillende nieuwe manieren producten en informatie tot leven. Hierbij een aantal business scenario’s waaraan je kunt denken om de HoloLens in te zetten.

1. Virtual engineering in de bouw

Het gebruik van de HoloLens op de bouwplaats kan grote voordelen opleveren. Zo kunnen opdrachtgevers, projectmanagers en aannemers samen kijken hoe een ontwerp past in hun omgeving. Hierdoor worden nieuwe ideeën en inzichten zichtbaar. Maar ook tijdens het controleren van bijvoorbeeld de wapening waarbij over de gevlochten wapening in de kist de wapening van het model wordt geprojecteerd. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor de kwaliteit, samenwerking en efficiëntie verbeteren tijdens het ontwerpen, construeren en bouwen.

2. Analyse en diagnose in de zorg

Binnen de zorg kunnen medische professionals bijvoorbeeld complexe chirurgische procedures beter maken door:

  • Deze vooraf te oefenen
  • Met meerdere tegelijk de handelingen uit te voeren
  • De visualisatie van extra data en informatie tijdens de operatie te laten zien

Ontdek hier welke toepassingen de HoloLens heeft in de zorg.

3. Samenwerken in ontwerp

In het productontwerp en ontwikkelingsproces kunnen ingenieurs en ontwerpers samen real-time ontwerpen bekijken, aanpassen en testen. Hierdoor maak je sneller prototypes, neem je betere beslissingen en werk je efficiënter samen. Ook de visualisatie van data rond echte producten geeft snel en waardevol inzicht. Denk bijvoorbeeld aan snelle inzichten in ras- en zaadontwikkeling.

4. Training en onderwijs

In bijvoorbeeld verpleegkundig onderwijs kunnen met modellen van organen, zenuwen en spieren door de HoloLens van dichtbij worden bestudeerd. Ook kan het gebruikt worden om gesimuleerde omgevingen te creëren voor verpleegkundigen om veilig, maar realistisch te trainen op rampverzoeken.

5. Winkel(her)inrichting binnen Retail

Winkeleigenaren kunnen met de HoloLens bekijken hoe hun shop ingevuld kan worden met stellingen, stellages en decoratie (shopfitting). Denk aan grote retailketens die hiermee ook de overall look & feel van de winkels bewaken.

De HoloLens zelf ervaren?

Wil je de HoloLens zelf ervaren? Of wil je concreet met de HoloLens aan de slag? Bekijk dan de mogelijkheden van de HoloLens Kickstart Workshop.

SHARE
Dick Lorier

Innovation Lead

Meer weten?
Onder genot van een kopje koffie, vertel ik je alles over de HoloLens.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!