Azure Microsoft Security Office 365
"Wereldwijd één centraal beheerde infrastructuur, waarin alle medewerkers veilig samenwerken, informatie delen en communiceren met de meest efficiënte tools die beschikbaar zijn voor een internationale 24/7 organisatie, dát is wat we willen."
Marcolien de Haan
CIO Perfetti Van Melle

Het stroomlijnen van processen en tegelijkertijd kosten besparen, welk bedrijf wil dat niet? Bedrijfsonderdelen van grote internationale organisaties zoals Perfetti Van Melle, producent van zoetwaren en kauwgum, moeten effectief, efficiënt én veilig kunnen samenwerken. Alleen zo kan wereldwijd dezelfde hoge kwaliteit met dezelfde hoge snelheid geleverd worden.

‘s Werelds meest innovatieve snoepfabrikant

Perfetti Van Melle wil het meest innovatieve zoetwarenbedrijf ter wereld zijn. In meer dan 150 landen genieten mensen van hun smakelijke snoepgoed. Daarom is de organisatie dagelijks intensief bezig met het bedenken, ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en al bestaande producten en merken, zoals Mentos, Fruittella, Chupa Chups en Smint.

Voorheen beschikte Perfetti Van Melle over maar liefst 15 afzonderlijke, zelfstandig werkende Active Directory infrastructuren. Om een efficiëntere manier van werken mogelijk te maken, moest de samenwerking wereldwijd geoptimaliseerd worden.

Absolute prioriteit was het creëren van een zeer veilige moderne werkplek voor meer dan 6.000 medewerkers, door voor alle kantoren wereldwijd één centraal beheerde infrastructuur neer te zetten.

Verschillende landen, verschillende IT-omgevingen

Perfetti Van Melle is in vele landen actief. Het nivelleren van de nationale verschillen in IT-omgevingen en beveiligingsniveaus vormde het grootste obstakel bij de transitie naar de cloud. Derk van der Woude, Lead Consultant Security bij InSpark: “De uitdaging van dit project lag vooral in de landen zelf. Netwerkverbindingen in Azië zijn bijvoorbeeld zoals ze hier 20 jaar geleden waren. Daar moet je rekening mee houden, zeker met een oplossing waarbij alles in de cloud draait.”

Perfetti Van Melle InSpark referentie

Ronald de Grauw, ICT Group Technology Manager bij Perfetti Van Melle: “Eerst moet je een goede inventarisatie maken van het IT-landschap waar je naartoe wilt. En je moet ook altijd kijken hoe de mensen het lokaal oppakken. Maar dat is heel goed gegaan: iedereen was enthousiast. Ze zien nu echt de vooruitgang.”

Alleen bij een gestroomlijnde, geleidelijke invoering en een goede acceptatie kan de bestaande infrastructuur op weloverwogen wijze geïntegreerd, gecentraliseerd én GDPR-compliant worden.

What did we do?

Door de doelgerichte inzet van het Microsoft 365 E3 + Security pakket en de Microsoft Cloud-diensten werken alle werknemers nu samen via Skype for Business.

Werknemers hebben een Windows 10 werkplek met één centrale identiteit voor hun e-mailomgeving én voor toegang tot de verschillende bronnen. Zo kan in verschillende landen, ondanks de verschillende talen en tijdzones, efficiënt samengewerkt worden.

Het systeem is beveiligd met Office 365 Advanced Threat Protection. OneDrive zorgt voor een soepele cloudopslag. Intune beschermt mobiele apparaten en Azure Information Protection zorgt ervoor dat data binnen én buiten het bedrijf goed beveiligd zijn.

We willen graag een video laten zien. Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Bekijk de Engelse variant hier.

Het resultaat

Samen met Microsoftpartner InSpark realiseerde Perfetti Van Melle wereldwijd één nieuwe, veilige gecentraliseerde infrastructuur. Middels Microsoft Teams delen de verschillende afdelingen nu eenvoudig wereldwijd informatie en kennis.

Ronald de Grauw is er blij mee: “Met Microsoft Teams hebben we veel meer inzicht gekregen in de licentiestructuur, dit levert tevens een stukje kostenbesparing op. Ons IT-landschap is nu veel efficiënter ingericht.”

Bram Beijer, Group Infrastructure and Cloud Architect : “Door gebruik te maken van de standaardisatie die de Microsoft technologie biedt, hebben we dit internationale project kunnen doen met een kernteam van slechts drie man.”

Waarom Microsoft? Waarom InSpark?

“Microsoft maakt het bedrijven makkelijk om systemen hybride op te zetten. Daardoor konden we alle 6000+ medewerkers geleidelijk migreren naar de cloud en was de adoptie geen probleem meer,” aldus Bram Beijer.

InSpark zorgt er met haar integrale, geleidelijke en integere aanpak voor dat medewerkers als vanzelf meegaan met de technologische transformatie.  Beijer: “Je ziet dat medewerkers de techniek nu echt omarmen. Ze werken beter samen en gebruiken steeds meer Skype for Business. Het is echt mooi om te zien dat mensen daarvoor nu niet meer helemaal naar een ander land hoeven te vliegen!”

 

SHARE
Gijs Huisman

Klant Succes Manager

Meer informatie?
Ook zo’n ambitie met jouw (internationale) bedrijf? Onder het genot van een kopje koffie, deel ik vrijblijvend mijn kennis en adviezen.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!