In mijn eerdere blog heb ik de toegevoegde waarde en de verschillen van de HoloLens 2 ten opzichte van haar voorganger uiteengezet. In dit blog belicht ik een aantal mooie toepassingen van de HoloLens 2 vanuit verschillende sectoren.

1. Medische sector

Sneller en efficiënter opereren met alle benodigde informatie bij de hand

Tegenwoordig zijn artsen tijdens het volledig afhankelijk van 2D plaatjes op computerschermen, ter ondersteuning van de noodzakelijke stappen en inzicht tijdens het opereren. Met de HoloLens 2 is het nu mogelijk om dit inzicht in deze complexe data als CT-scans, intuïtiever, sneller en hands-free te gebruiken. Door eye-tracking en spraakherkenning, is het mogelijk om medische handelingen sneller en efficiënter uit te voeren, door informatie te ordenen en snel hulp in te roepen indien nodig. Een belangrijke en vooral impactvolle ontwikkeling dus.

2. De bouw

Overzichtelijk samenwerken aan projecten door realtime data-inzichten en (bouw)visualisatie

In de bouw wordt er veel gewerkt met stressvolle projecten en strakke deadlines. Dit terwijl er tussen verschillende partijen wordt gecommuniceerd. De HoloLens 2 maakt het mogelijk om data van een object, via Azure te ontsluiten. Hierdoor is het mogelijk om real-time en op locatie, de status, werktaken en andere informatie te bespreken met een groep experts. Dit omdat het nu voor iedereen helder en inzichtelijk is. Het is zelfs mogelijk om een digital versie te projecten van een te bouwen object, in 3D. Dit biedt allerlei nieuwe interactie mogelijkheden. Ontdek het verhaal van Bentley Systems en bekijk de onderstaande video voor een mooi voorbeeld van de HoloLens in de bouwsector.

3. Manufacturing

Expertise op afstand via alle devices

Met Microsoft 365 Remote expert is het mogelijk om overal en altijd samen te werken zonder fysiek aanwezig te zijn op locatie. Je kunt door de ruimte van de fabriek lopen zonder dat je daadwerkelijk aanwezig bent en dus realtime een expert naar een probleem laten kijken. Via Teams bel je in via jouw mobiel of laptop en deel jij de omgeving via de HoloLens 2 of bijvoorbeeld je tablet. Het is direct mogelijk om visuele aanwijzingen te delen, handleidingen gezamenlijk te bespreken, én stap voor stap aanwijzingen te delen. Ontdek hoe dit werkt in de onderstaande video:

4. Retail

Visualiseer het interieur van jouw klanten in Mixed Reality

Bij het inrichten van huizen een kantoren, is het altijd de vraag of de klanten jouw creatieve visie voor zich kunnen zien, voordat je start met het project. Met Microsoft 365 Layout en de HoloLens 2, is het nu mogelijk om de klantervaring op dit gebied te verrijken. Bijvoorbeeld door het visualiseren van een nieuw te bouwen keuken of de inrichting van de woonkamer. Zo kun je on the spot spelen met kleuren, meubels en inrichting. Door het visualiseren en het daadwerkelijke beleven van de ruimte zoals deze in het écht wordt, is de conversie flink gegroeid aldus Retailer Natuzzi. Ontdek zijn verhaal en bekijk de video. Benieuwd naar andere toepassingen in de retail?

5. Industrie

Onboard jouw personeel door virtuele trainingen 

Het inwerken en trainen van nieuw en bestaand personeel, kan erg tijdrovend zijn. Om precisie werk goed uit te kunnen voeren, is de theorie ontzettend belangrijk. Deze processen kunnen nu worden versneld met de HoloLens 2. Met Microsoft 365 Guides is het namelijk mogelijk om een virtuele mentor toe te voegen aan de werkelijkheid. Hierdoor kun je on-the-job training volgen, waarin de stappen van de gewenste handelingen worden gevisualiseerd. Bekijk een voorbeeld in de onderstaande video, waarin PACCAR gebruik maakt van deze dienst.

Conclusie

Wil je weten wat de beste toepassingen van Mixed Reality en de HoloLens 2 zijn voor jullie organisatie? Dan denkt het Digital Advisory team graag met je mee! Wij hebben ervaring in iedere sector, als het gaat om businesswaarde creëren met Mixed Reality. Ontdek samen met ons in het InSpark Lab hoe wij de HoloLens 2 en de kracht van Mixed Reality voor jou inzetten.

SHARE
Dick Lorier

Lead Digital Innovation

Wil jij Mixed Reality toepassen?
Ik help je op weg met de mogelijkheden voor jouw bedrijf! Start vandaag nog en ik help je van A tot Z met jouw digitale transformatie.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!