Fantastisch nieuws! InSpark heeft twee nieuwe competenties van Microsoft behaald, namelijk de Gold Data Platform en de Gold Data Analytics competenties. Met deze twee gouden aanvullingen, staat de teller van InSpark’s Golden competenties op dit moment op 14 Microsoft Gold Competencies.

InSpark neemt al 2 jaar deel aan het exclusieve ‘AI Inner Circle’ programma van Microsoft, maar het behalen van deze gouden erkenning is een mooie kroon op het harde werk van onze Data & AI collega’s, die gebouwd hebben aan de data gedreven oplossingen bij onze klanten. Voor veel organisaties is data dé versneller bij het realiseren van haar digitale transformatie reis en InSpark helpt organisaties om deze versnelling te realiseren, middels het realiseren van data gedreven oplossingen op basis van Machine Learning & AI en het uitrollen en beheren van schaalbare data platformen op het Microsoft Azure platform.

Experts aan boord

Het Microsoft Azure data platform wordt steeds vaker door onze klanten gezien als dé landingsplek voor al haar data toepassingen. Dit varieert van ETL processen en datawarehouses, tot geavanceerde Data Science toepassingen. Met de komst van drie nieuwe data experts, Richard Verburg, Erwin de Kreuk en Mark Keip, hebben we alle expertise aan boord om nog meer impact te maken bij onze klanten. Stefan Daelemans, CTO bij InSpark, is blij met de nieuwe competenties en de nieuwe collega’s die het team komen versterken in 2020:

“We investeren veel in de relatie met Microsoft en we zijn ontzettend trots dat we nu ook 2x goud zijn op zowel Data Platform als Data Analytics. Het behalen van deze competenties is in lijn met onze groeistrategie op Data & AI vlak. We zijn dan ook heel blij met de komst van onze nieuwe collega’s die deze versnelling gaan inzetten en helpen om onze klanten van moderne, innovatieve en impactvolle data gedreven oplossingen te voorzien.”

Applied Intelligence

Richard Verburg, Erwin de Kreuk en Mark Keip zetten met hun jarenlange ervaring binnen Data Analytics, Azure en Microsoft in het algemeen, de focus binnen InSpark op scherp. Samen met het team hebben zij een heldere strategie uitgerold op het vlak van Data & AI.

“De aankomende 100 dagen gaan we gebruiken om InSpark te branden als hét Data & AI huis. Dé plek waar je moet zijn voor slimme data toepassingen. Dit gaan we realiseren met een heldere content en een sales strategie, maar ook zetten we onze IoT solution (smart building) en cognitive services, expertise en ervaring sterk in de markt. Elk bedrijf praat over het inzetten van data en elk bedrijf beseft dat het belangrijk is om data en de toepassing hiervan op de agenda te zetten. Vaak pretenderen organisaties al veel met data te doen, terwijl ze de data in werkelijkheid nog niet ‘applied’ (slim) inzetten. Het analyseren van data en inzichten uit complexe dashboards, is namelijk vaak een reactief en ingewikkeld proces,” aldus Richard.

Nu Richard is gestart als Business Development Lead binnen data en AI, ziet hij grote kansen. Vooral in het slimmer en innovatiever maken van de data:

“InSpark staat bekend om haar innovatieve karakter. Dit is niet iets wat wij alleen zeggen, maar we doen het ook echt. Door de nieuwste Microsoft technologieën in te zetten, zijn wij in staat om innovatieve oplossingen te realiseren voor klantvragen die ook daadwerkelijk impact leveren. Zo kunnen we organisaties helpen om digitaal te transformeren.”

Slimme voorspellingen

Ook Erwin ziet deze kansen in de markt, maar het slim inzetten van de data gebeurt volgens hem ook nog veel te weinig binnen organisaties.

“Het verkrijgen van inzichten vanuit verschillende databronnen wordt steeds belangrijker. Het verkrijgen van data is stap een, het visualiseren van data is stap twee. De vraag ‘wat waren de resultaten van gisteren?’ is een valide vraag, maar steeds vaker zien we ook de vraag, ‘wat kunnen we met deze data en wat voor effecten kan dit hebben op de toekomst van ons bedrijf?’ Dit soort vragen die opkomen, kunnen wij vanuit ons slimme dataplatform beantwoorden. IoT genereert bijvoorbeeld continue informatiestromen die vervolgens worden geanalyseerd en gebruikt om transacties, workflows en bedrijfsprocessen te activeren. De informatie is afkomstig van gegevens van machine tot machine, apparaten en sensoren. Met behulp van het InSpark Managed Oxygen platform, in combinatie met gespecialiseerde componenten zoals de Azure IOT Hub, Azure Digital Twin voor sensor- of apparaat gegevens, Machine Learning voor voorspellende analyses en Cognitive services voor het herkennen van camerabeelden, helpt InSpark organisaties in hun totale digitale transformatie.”

Managed Oxygen

Met ons Managed Oxygen platform helpen we organisaties om data gedreven te worden en te blijven met ons volledig schaalbaar, cloud-native, 24/7 beheerd en gemonitord dataplatform. Van sensordata tot ERP- en CRM-systeemgegevens, van IoT-input tot social media feeds; met Managed Oxygen zet je alle soorten gestructureerde én ongestructureerde data optimaal en flexibel in voor jouw organisatie.

Als product owner van Managed Oxygen weet data expert Mark Keip als geen ander hoe belangrijk het is voor bedrijven om hun informatiebehoeftes helder te hebben:

“Wanneer je data goed is ingeregeld, real-time beschikbaar is en perfect wordt beheerd en afgestemd op jouw specifieke databehoeftes, ben je in staat om als organisatie echt impact te genereren. Met Managed Oxygen bieden wij onze klanten een modulaire dataplatform as-a-service. Dit stelt onze klanten in staat om klein te beginnen, maar snel op te schalen. Dit omdat de modules met een aantal simpele stappen te activeren en te schalen zijn. Zo wordt de stap van insights naar IoT, Big Data, Machine Learining en AI aanzienlijk eenvoudiger.”

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Data & AI binnen jouw organisatie? Wij denken graag met je mee over de manieren om écht impact te genereren met data. Zo kunnen we je helpen om de belangrijkste knelpunten en kansen boven water te krijgen tijdens een van onze Data Analytics in a day workshops, of kunnen we vrijblijvend kennismaken.

Ben je benieuwd naar ons Managed Oxygen platform? Lees dan onze whitepaper over de vier nodige stappen naar een datagedreven organisatie, of neem contact op onder aan dit blog.

SHARE
Richard Verburg

Business Development Lead Data & AI

Neem contact op
Wij kunnen je alles vertellen over onze data propositie en de mogelijkheden voor jouw bedrijf.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!