De digitale wereld verandert razendsnel. Verschillende bedrijven, medewerkers en onze klanten, vragen om een snelle uitrol van de Moderne Werkplek. Dit omdat er steeds meer vraag is naar locatie en device onafhankelijk werken. Om te kunnen voldoen aan deze eisen en wensen, innoveert Microsoft continu het System Center Configuration Manager (SCCM) product. Maar SCCM 2007 wordt niet meer ondersteund vanaf juli 2019 en daarom is er nu actie vereist. De drempel om budget beschikbaar te stellen voor de migratie naar een Moderne Werkplek, wordt nu tijdelijk verlaagd door Microsoft. Hierdoor kan ook uw organisatie versneld worden klaargestoomd voor de toekomst.

Wanneer verloopt ondersteuning voor SCCM 2007?

De ondersteuning voor SCCM 2007 eindigt. Dit betekent dat organisaties een verhoogd risico lopen wanneer ze deze versie uit 2007 gebruiken, omdat er geen bug of security patches meer worden uitgebracht. Actie is dus vereist! De SCCM 2007 omgeving moet worden gemigreerd naar een hogere versie, zodat je bedrijf over kan stappen naar de nieuwste werkplek beheertechnieken. Hierdoor profiteert jouw organisatie optimaal en veilig van het Moderne Werkplek concept.

Wat gaat mijn organisatie bereiken met een hogere SCCM versie?

Met de laatste versie van SCCM, kun je de versnelling naar de Moderne Werkplek inzetten. Daarnaast neem je de juiste stappen om jouw IT services richting de Cloud te migreren. Dit draagt bij aan een vereenvoudiging en modernisering van de infrastructuur en verlaagt de beheerlast voor de IT engineers. De Moderne Werkplek biedt namelijk de mogelijkheid om gebruikers zelfstandig de werkplek in te laten richten, onafhankelijk van locatie. De organisatie behoudt zo de controle over compliance-levels en configuratie instellingen, passend binnen het informatiebeveiligingsbeleid.

Wij zien dat vaak wordt gewerkt met een branchespecifiek beleid, zoals BIG (overheid) of een algemeen framework zoals ISF 2016 of ISO. Voor werkplekken die voldoen aan dit beleid, zijn minder strikte beveiligingsmaatregelen van toepassing in vergelijking met onbekende apparaten. Denkend aan een alleen-lezen beperking voor SharePoint of een tweede (MFA) authenticatie tijdens het aanmelden, zodra de werkplek niet voldoet aan het (informatie) beveiligingsbeleid. Met een hogere versies van SCCM kunnen alle werkplek beveiligingstechnieken van Windows 10 Enterprise worden geconfigureerd en beheerd. Dit gaat dan om Smartscreen, Windows Defender suite (o.a. Credential Guard, Device Guard), WIP en WaaS (patch management), wat bijdraagt aan een veiligere en gebruikersvriendelijke werkplek.

Waarom moet ik nu in actie komen?

  • Microsoft stelt tijdelijk budget beschikbaar om je tegemoet te komen in de gemaakte kosten voor de realisatie van de migratie.
  • Ons InSpark Moderne Werkplek team stelt ervaren SCCM engineers beschikbaar die dagelijks klanten inspireren en helpen de transitie naar de moderne werkplek te maken. Onze engineers staan klaar om designs te maken, hun ervaringen te delen en/of technische blokkades weg te halen.

Wordt er bij jou organisatie nog SCCM 2007 gebruikt? Neem dan contact met ons op en laat jouw bedrijf profiteren van de nieuwste mogelijkheden.

SHARE
Tristan van Onselen

Consultant Modern Workplace Foundation

Kan ik jou helpen?
Laat je gegevens achter en ik kom bij je terug. Dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!