Na 6 dagen opgetrokken te hebben met zo’n 2000 Microsoft enthousiastelingen en de diverse product teams van Microsoft tijdens de jaarlijkse MVP Summit in Seattle, kan de tussenstand niet anders opgemaakt worden: Microsoft gaat all-in op Azure.

Stilte voor de storm 

Vandaag is het opvallend stil in de gangen van het Hyatt Regency hotel in Bellevue, als ik me rond 06:30 uur in de ochtend begeef naar de eetzaal waar genoeg tafels klaar staan om honderden mensen gelijktijdig van eten te voorzien. Gisteravond, na afloop van de kennis sessies, was de viering van het 25-jarig bestaan van het MVP programma met hapjes, drankjes, een silent disco, spellen en vooral veel goede gesprekken met experts in hun eigen vakgebied.  

  Waarom Azure de juiste keuze is – MVP Summit 2018 blog

Wat door de buitenwereld wordt gezien als een vakantie op de Microsoft campus, is in werkelijkheid toch een aaneenschakeling van lange dagen tijdens een studiereis die zijn weerga niet kent. Tussen 08:00 uur ‘s ochtends en 18:30 uur ‘s avonds worden de MVP’s op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen de producten van Microsoft. Dit varieert van Word en Powerpoint tot Client en Datacenter Management technologie, Coud, Data en integratiemogelijkheden.  

Discretie vereist 

Na het ontbijt worden we per bus naar de Microsoft Campus gebracht, een kantoorgebied ter grootte van een middelgroot dorp. Voor iedere sessie wordt uitvoerig stilgestaan bij de geheimhouding. Ook deze MVPSummit wordt weer duidelijk hoe goed Microsoft probeert te luisteren naar zijn klanten en de community. Tijdens de sessies worden er zaken gedeeld die over ongeveer 6 maanden beschikbaar komen voor iedereen en die ik door mijn NDA niet verder mag delen. Alles wat deze week wordt besproken, is onderhevig aan deze Non-Disclosure Agreement (NDA). Dit is een geheimhoudingsplicht tussen de deelnemer en Microsoft, waardoor we geen besproken zaken met mensen mogen delen, zelfs niet met directe collega’s bij InSpark. Wanneer dit vertrouwen wordt geschonden, wordt men ook door Microsoft zonder pardon uit de sessie en het MVP programma gezet.  

  Waarom Azure de juiste keuze is – MVP Summit 2018 blog

Globale indruk 

Tijdens het event worden er actief discussies gevoerd over de weg die Microsoft wil bewandelen en de keuzes die nog gemaakt moeten worden. Eerder deze week hebben we het bijvoorbeeld over nieuwe mogelijkheden binnen Azure gehad, die op dit moment nog in een incubatiefase verkeren. Voor sommige producten of diensten was de dag ervoor “even snel” een gebruikersinterface gemaakt, om ons een idee te geven hoe zoiets eruit zou kunnen komen te zien. Met name de deelnemers in de Azure categorie hadden deze week een drukke week. Dit jaar waren er meer dan 50 Azure gerelateerde sessies te volgen waarbij er ongeveer 2000 minuten aan sessies is afgewerkt.  

Conclusie: Azure is the way to go!

Op zowel Management, Storage, Compute en Networking van Azure, komen er binnen nu en zes maanden weer erg veel inspirerende vernieuwingen aan. Hierbij ligt de nadruk op beheer, gebruiksgemak, security, sizing en performance. Voor de komende jaren zal Microsoft proberen om alle blokkades richting Azure weg te nemen. Zo lijkt Azure eigenlijk steeds meer het nieuwe datacenter-OS van organisaties wereldwijd te worden.  

SHARE
Bert Wolters

Principal Consultant Cloud Infra & Apps & MVP

Geïnteresseerd?
Ik kan je alles vertellen over Azure en de mogelijkheden. Lees ook mijn blog over Microsoft Azure Cloud!
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!