Microsoft heeft een vernieuwd Yammer Conversations web onderdeel gelanceerd. In deze blog neem ik je mee in de nieuwe mogelijkheden en beperkingen van het nieuwe web onderdeel. Ontdek nu de nieuwst features, de voordelen en ook de nadelen.

Wat is er nieuw?

Als je gebruik maakt van de Targeted Release functionaliteit van Office 365, dan zie je twee Yammer web onderdelen verschijnen:

Blog Jasper Yammer conversations 1

Dit is enigszins verwarrend, want SharePoint beschikte al over het Yammer Conversations web onderdeel. Deze is nu vernieuwd en de oude versie is omgedoopt naar Yammer Highlights. Om eerlijk te zijn was de oude versie niet erg goed. Het was niet mogelijk om te reageren op een bericht binnen het web onderdeel. Een nieuw tabblad, binnen de Internet browser, werd geopend met de Yammer conversatie binnen Yammer. Totaal niet gebruikersvriendelijk. Daarnaast werden afbeeldingen in een Yammer conversatie niet getoond binnen het web onderdeel. De nieuwe versie is een stap vooruit en veel problemen zijn eindelijk opgelost.

Yammer Conversations

Het Yammer Conversations web onderdeel is vernieuwd en biedt eindelijk een werkbare interactie met Yammer.

Blog Jasper Yammer conversations 2

Je bent in staat om volledige berichten (inclusief afbeeldingen) te bekijken, direct te reageren en berichten te liken. Dit was in de vorige versie helaas niet mogelijk. Indien je wilde reageren op bericht, werd een ander tabblad in de internet browser geopend. Erg vervelend. Het nieuwe Yammer web onderdeel stelt je in staat om direct te reageren binnen het web onderdeel:

Blog Jasper Yammer conversations 3

Dat gezegd, het is nog niet mogelijk om van een mention gebruik te maken. Hiermee bedoel ik het benoemen van een collega in het bericht:

Blog Jasper Yammer conversations 4

Een handige functionaliteit om de interactie op te zoeken en snel antwoord te krijgen op een vraag. Daarnaast ontbreken additionele opties zoals het toevoegen van een GIF of bijlage. Volgens Microsoft staan deze opties op de roadmap.

Het Yammer Conversations web onderdeel is in staat om de volgende Yammer bronnen te tonen:

  • Groep
  • Gebruiker
  • Topic
  • Home

Het toepassen van deze bronnen is eenvoudig en eenvoudig uit te voeren door eindgebruikers. Mijn advies is om dit vernieuwde web onderdeel zo snel mogelijk in te zetten.

Yammer Highlights web onderdeel

Dit is simpel, dit is het oude Yammer web onderdeel. Om eerlijk te zijn, begrijp ik niet waarom deze niet beschikbaar is. Het idee vanuit Microsoft is om deze alleen te gebruiken voor het tonen van berichten en niet voor de interactie. Dat is leuk, maar schakel dan ook de optie uit om te reageren! Daarnaast is het verschil tussen de web onderdelen niet geheel duidelijk in de bewerkingsmodus van een SharePoint pagina:

Blog Jasper Yammer conversations 5

Er staat nu twee keer conversations. Zucht.

Conclusie

Het vernieuwde Yammer Conversation web onderdeel is een grote stap vooruit en in ieder geval werkbaar. Het is nu mogelijk om te reageren binnen het web onderdeel zonder het openen van Yammer in een ander tabblad van de internet browser. Content, zoals afbeeldingen, zijn nu zichtbaar. Het web onderdeel is daarnaast sneller geworden. Mijn advies is daarom het vervangen van de oude versie met deze nieuwe versie van het Yammer web onderdeel.

Dat gezegd, ik vind het Yammer (zie je wat ik hier doe? Yammer ;)) dat er toch weer kleine dingen niet goed werken. Zoals het gebruik van een mention, bijlage of GIF. Daarnaast is de oude versie van het web onderdeel nog aanwezig. Ik sluit deze blog dus af met gemengde gevoelens.

 

SHARE
Jasper Oosterveld

Consultant Modern Workplace Productivity & MVP

Haal jij alles uit Yammer?
Ik kan je helpen bij het optimaal gebruik maken van Yammer en de conversation functionaliteiten.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!