Goed inzicht in informatiebeveiliging met Microsoft 365 Compliance Foundation Pack

“Door het gebruik van het InSpark Compliance Pack hebben we meer inzicht gekregen in onze informatiebeveiliging. In samenwerking met de compliance coach van InSpark konden we ook onze feedback direct terugkoppelen en aanpassingen doen naar wens en behoefte. Ook de heldere uitleg tijdens deze sessies heeft ons geholpen om compliance onderwerpen beter te begrijpen.”

Laurens Piekaar
//
Service- en ICT-manager bij Prominent

Prominent is dé zitmeubelspecialist in Nederland. Innovatieve en comfortabele relaxstoelen en banken worden volledig op maat gemaakt. Op IT-gebied laten zij zich volledig ondersteunen door de Microsoft stack binnen de Microsoft cloud. Samen met InSpark zijn er oplossingen gerealiseerd op het gebied van Microsoft Azure, Data & AI, Power Platform en Microsoft 365.

Informatiebeveiliging en informatiebeheer is van groot belang voor Prominent. Gevoelige informatie als bijvoorbeeld offertes en andere aanbiedingen mogen uiteraard niet met iedereen worden gedeeld. Bovendien moet de organisatie hedendaags weerbaar zijn tegen allerlei cyberaanvallen. De mogelijkheden hiervoor binnen Microsoft 365 en Microsoft Purview waren relatief nieuw voor Prominent.

Specifiek gericht op het snel en gemakkelijk kunnen werken met informatiebeveiliging en informatiebeheer functies, heeft InSpark een eigen Microsoft 365 Compliance Foundation Pack ontwikkeld. Prominent heeft dit als eerste klant binnen hun omgeving toegepast.

Het pack bevat een complete set aan standaard Microsoft Purview configuraties, geautomatiseerd uitgerold. Hierdoor had Prominent direct toegang tot functies als datalekbeveiliging en informatiebeveiliging. Specifieke type gevoeligheid die nog niet door Purview worden ondersteund, bijvoorbeeld een emailadres, zijn wel onderdeel van het pack en daarmee ook ingericht in de omgeving. De standaard waarschuwingen binnen Purview zijn aangepast, zodat deze beter aansluiten bij te organisatie. Ook zijn er specifieke auditregels ingesteld.

Naast deze instellingen heeft Prominent ook toegang gekregen tot de InSpark compliance portal.  Dit is onderdeel van het pack. Deze portal is door InSpark ontwikkeld en geeft in 1 oogopslag inzage in de gevoeligheid van informatie, specifiek gericht op de Nederlandse wet- en regelgeving. Ook geeft het inzage in de top 10 beveiligingsissues die gerelateerd zijn aan Microsoft 365.

Het InSpark Compliance Pack biedt een basisinrichting. Via een roadmap en aanvullende activiteiten wordt deze inrichting verder vormgegeven. Hierbij speelt een ander onderdeel een grote rol; de compliance coach. De rol van de compliance coach is standaard binnen het InSpark Compliance Foundation pack. Tijdens periodiek overleg tussen Prominent en InSpark is gesproken over de uitdagingen van Prominent en hoe deze te adresseren. Ook zijn technische, Microsoft Purview, onderwerpen besproken.

Over InSpark

Wij laten organisaties vooroplopen in de markt door hun digitale transformatie te versnellen. Met de juiste technologische intelligentie, innovatieve en schaalbare technologie creëren we alle ruimte voor je. Onze ruim 190 gedreven collega’s leveren Microsoft-expertise en ontwikkelen impactvolle oplossingen op het Microsoft-Cloud Platform. Met 13 Advanced Specializations, 16 Microsoft Gold statussen en de status van Azure Expert Managed Service Provider (MSP) – als één van de weinige in Nederland – zijn we dé Microsoft-partner.

image description
Albert Hoitingh | Consultant Compliance
Jouw compliance ook op orde?
Ben je benieuwd hoe we jouw informatiebeveiliging op orde kunnen brengen? Mijn team en ik staan klaar om samen met jou de mogelijkheden voor jouw organisatie te verkennen. Bekijk onze 'Wat we doen'-pagina of neem contact met ons op. We delen graag meer informatie met je.
Neem contact op Wat we doen
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!