Maakindustrie

De maakindustrie van nu draait op data

Benut de verborgen waarde van connected machines

Connected machines vind je op steeds meer plekken. Op fabrieksterreinen, in de agrarische industrie, in ziekenhuizen, in het transport. Noem maar op. Ze herbergen kostbare data, die – eenmaal ontsloten – je helpen de machines beter te onderhouden, op afstand te monitoren en efficiënter te gebruiken. Zo ontdek je patronen en voorkom je storing en uitval. Dat levert je veel tijd- en capaciteitswinst aan schaarse engineers. Met de data kun je zelfs compleet nieuwe dienstverlening ontwikkelen. Zoals managed services en betaling naar gebruik.

Dan moet je alleen wel bij de data in je machines kunnen. Waar ter wereld je machines ook staan. En dat klinkt eenvoudiger dan het is. Zeker wanneer je machines uit meerdere connected onderdelen bestaan, van meerdere leveranciers. Dat vraagt om een betrouwbaar en goed geïntegreerd platform. Zodat je de datastromen op een veilige manier kan combineren en integreren in je andere automatiseringsprocessen. En je zelfs concurrentie- of privacygevoelige data met een gerust hart kunt uitwisselen.

Wij ondersteunen je in dat hele proces. Van het ontsluiten van de data uit je machines tot de security en het faciliteren van de data-uitwisseling in de hele supplychain. We bieden je de juiste oplossingen én de benodigde expertise.

Uitdagingen voor de maakindustrie

Dataplatform Oxygen: basis voor robotisering in de agricultuur

Een robot die in een kas heel nauwkeurig alleen de bladeren van komkommer- en tomatenplanten afknipt, zónder de planten zelf te beschadigen: dat vraagt om uiterste precisie in een grillige omgeving. VDL CropTeq Robotics ontwikkelde zo’n robot. Dat doen ze met een breed team van ervaren mechanici, AI-experts en softwareontwikkelaars én met diverse partners en telers. Zowel van de robot zelf, als van de sensoren, actuatoren en applicaties, komen veel relevante data. Om alle data voor de betrokken partijen te ontsluiten, moeten de datastromen worden georganiseerd en is, voor de robot de markt op kan, een centraal Internet of Things (IoT)-dataplatform noodzakelijk. Dat werd het dataplatform van InSpark: Oxygen.

Datagedreven werken:
de 5 stappen

Organisaties werken en beslissen steeds meer op basis van data. Maar hoe word je nu écht een volwaardige datagedreven organisatie? Op welke manieren kun jij data voor jouw organisatie laten werken?

In dit whitepaper lees je:
 Wat datagedreven werken is en wat de voordelen zijn
 4 vormen van data die impact kunnen maken
 De 5 stappen om een datagedreven organisatie te worden
 Concrete tips en info bij elke stap

Download whitepaper

Hoe realtime weergave van machinedata het productieproces verbetert

Klanten helpen om tijd en kosten te besparen én het werk van de machine operators te vergemakkelijken. Dat waren voor machine- en systemenproducent Besi de voornaamste redenen om samen met Microsoft-partner InSpark een project met mixed reality aan te gaan. En met succes, dankzij een slimme toepassing van het internet of things, cloudoplossingen en de HoloLens.

Succesverhaal: Besi verlaagt kosten en ecologische voetprint met Remote Assist

Wij werken o.a. voor
Gijs Huisman
Gijs Huisman | Klantsucces Manager
Wil je meters maken in smart industry, dan laat ik – of één van mijn collega’s – graag zien hoe je dat in jullie bedrijf zou kunnen doen. Hoe data je helpen effectiever en efficiënter te werken en hoe je wellicht nieuwe verdienmodellen kunt introduceren.
Neem contact op
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!