Workshop Data Governance

Ontdek wat Data Governance jou te bieden heeft
Aanmelden

Inschrijven Workshop

Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor de workshop via dit formulier. We nemen contact met je op om de wensen, behoeften en kosten van de workshop met je te bespreken.

In onze steeds meer gedigitaliseerde wereld groeit zowel het volume als de verscheidenheid aan beschikbare gegevens gestaag. Deze exponentiële groei brengt echter ook aanzienlijke uitdagingen met zich mee op het gebied van gegevensbeheer. De opkomst van digitale transformatietechnologieën heeft geleid tot een overvloed aan nieuwe gegevensbronnen, wat het vinden, beheren en benutten van deze gegevens bemoeilijkt.

Een verwante uitdaging doemt op voor de beheerders die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en organiseren van deze gegevens. In veel gevallen weten beheerders mogelijk niet eens welke specifieke soorten gegevens er binnen hun organisatie bestaan, laat staan waar deze gegevens zijn opgeslagen. Dit gebrek aan inzicht kan leiden tot inefficiënt gegevensbeheer, potentiële redundantie van inspanningen en zelfs risico’s op het gebied van gegevensbeveiliging en naleving van regelgeving.  

Kortom, in het tijdperk van digitale transformatie is adequaat gegevensbeheer van vitaal belang om de potentie van de groeiende data bereikbaarheid te benutten terwijl de uitdagingen van complexiteit, privacy en efficiëntie worden aangepakt.

Workshop: Microsoft Purview voor data governance 

In deze Data Governance workshop nemen wij jou mee in de mogelijkheden van Microsoft Purview. Microsoft Purview is een krachtige tool voor data governance die organisaties helpt bij het beheren en begrijpen van hun data in on-premises, multi-cloud en SaaS-omgevingen. In deze workshop leer je hoe je Purview opzet en configureert in Microsoft Azure, hoe je metadata creëert en beheert, hoe je dataclassificaties beheert en hoe je datadiscovery en lineage implementeert. De workshop is ontworpen om praktisch en hands-on te zijn, met veel mogelijkheden om toe te passen. 

 Onderwerpen die behandeld worden tijdens deze workshop: 

  • Basisfuncties van Microsoft Purview en het belang van een metadata catalogus. 
  • Microsoft Purview Governance Portal is het webportaal van waaruit de Purview bronnen kunnen worden beheerd en opgevraagd. 
  • Registreren van alle bronnen die gescand kunnen worden.
  • Om het verzamelen en bijwerken van de meta-data in Purview te automatiseren, moeten scans worden ingepland. Het scannen van on-prem data vereist een extra stap van het configureren van een self-hosted integration runtime. 
  • On-premise gegevensbronnen vereisen extra instellingen om ze te scannen. Ze zijn normaal gesproken afgeschermd van internettoegang door firewalls en andere beveiligingen.  
  • Zodra de Purview catalogus is opgezet en de meta-data is gescand, willen zowel zakelijke gebruikers als Azure Data Engineers de verzamelde data kunnen bevragen, maar met verschillende tools. 
  • Soms wil je data delen met andere spelers: audits, of ondersteuning van externe consultants zijn zulke typische scenario’s. Azure Data Share is een service die je kan helpen deze data te delen, maar je kunt dit vanuit Purview regelen. 
  • Wanneer gebruikers de meta-data raadplegen ontdekken ze vaak databronnen waartoe ze geen toegang hebben. Om hen toch rechten te geven, is het in Purview mogelijk om (voor een beperkte set van bronnen) deze rechten direct vanuit de Purview portal te verlenen.

Meer informatie over de workshop

Meer informatie

Contactformulier