Bedrijfsdata vraagt steeds meer opslagruimte. Hoe houd je dat tempo bij zonder dat het in de papieren gaat lopen? Hoe verzeker je je van de veiligheid en betrouwbaarheid van de opslag? En kun je te allen tijde zeker zijn van de bedrijfscontinuïteit?
Om de groei van de hoeveelheid gegevens in je datacenter veilig en voordelig op te kunnen vangen, biedt Microsoft de oplossing StorSimple. Met StorSimple vergroot je moeiteloos de opslagcapaciteit in Azure tot maar liefst 500 Terabyte. Om de kosten hoef je het ook niet te laten: vergeleken met een traditionele oplossing bespaar je 60 tot 80%!

Efficiënt omgaan met je investering

Bij de gemiddelde organisatie is 80% van de opgeslagen data statisch. Toch wordt voor de opslag en het beheer van die statische data meestal de prijzige SAN-storage-oplossing gekozen. SAN storage is optimaal voor grootschalige, dynamische data-opslag, maar is níét bedoeld voor statische gegevens. Je investering wordt dan ook niet efficiënt benut. StorSimple Hybrid Cloud Storage is daarentegen juist wel een kostenefficiënte oplossing voor de opslag van statische data. StorSimple is gecertificeerd door Microsoft en VMware, en is hét antwoord op de grootste uitdagingen rond infrastructuur, kostenbeheer en datarecovery.

Eenvoudig met veel mogelijkheden

Met StorSimple integreer je op transparante wijze de lokale (on-premises) opslag in de Windows Azure Cloud. Het is een eersteklas oplossing voor primaire dataopslag. Implementatie van StorSimple is, zoals de naam al aangeeft, heel eenvoudig. Je beschikt direct over snelle lokale opslag en uitgebreide mogelijkheden voor automatische tiering, de-duplicatie, compressie, dynamische archivering, beveiliging, back-up en disaster recovery, allemaal op basis van Cloud-technologie.

Minder kosten voor opslag

Doordat StorSimple gebruik maakt van de voordelige Microsoft Azure Storage-service bespaar je met de StorSimple drastisch op de kosten voor dataopslag. Een kostenvermindering tot maar liefst 80% is mogelijk. Data wordt verplaatst naar Microsoft Azure en is continu toegankelijk. De capaciteit kun je on-demand uitbreiden – je betaalt enkel voor wat daadwerkelijk in Microsoft Azure gebruikt wordt. Dat is een stuk goedkoper en efficiënter dan het elke keer uitbreiden van kostbare lokale opslag.

Veilige encryptie en gewaarborgde continuïteit

Voorafgaand aan opslag van de data in de Cloud vindt de-duplicatie, compressie en versleuteling plaats. Versleuteling gebeurt zowel vooraf met de data als tijdens het transport (met AES-256); alleen jij bent in het bezit van de sleutel.

Mochten zich binnen de organisatie onverhoopt incidenten voordoen, beschik je dankzij StorSimple zo goed als direct weer over al je data. De oplossing biedt uitgebreide mogelijkheden voor back-up en recovery op basis van snapshottechnologie. Dataherstel is mogelijk vanaf vrijwel elke locatie met een internetverbinding en is tot wel honderd keer sneller, vergeleken met traditionele back-upmethodes binnen de Cloud. Ook kun je op regelmatige basis DR-testen uitvoeren, zonder dat dit van invloed is op de continuïteit van systemen en applicaties.

Virtual Appliance door cloning

In Microsoft Azure kun je een kloon van de organisatiedata koppelen aan een virtuele StorSimple-toepassing, waarmee de data beschikbaar komt voor virtuele machines die draaien in Microsoft Azure. Dit is interessant voor testdoeleinden, voor data-analyse zonder impact op productie en belangrijk voor een snelle migratie van je opslagcapaciteiten naar Microsoft Azure.

Bij de talloze implementaties in het verleden hebben we inmiddels geleerd dat StorSimple een perfecte aanvulling is op de dienstverlening vanuit je datacenter, maar ook dat de oplossing zich niet leent voor de opslag van alle data-types. We hebben daarom een set van scenario’s opgesteld, waarin StorSimple het beste voor een organisatie functioneert. Organisaties als BVGO, Veiligheidsregio Twente, Universiteit Utrecht en Jacobs Douwe Egberts kennen de vele voordelen al.

Ook besparen op opslagkosten?

Wij begeleiden organisaties bij de overgang van bestaande IT-systemen naar hypermoderne infrastructuren. Tot in de puntjes. Omgevingen worden met behulp van System CenterHyper-V en Azure gestroomlijnd, waarbij vooral de aansluiting op de Cloud voor ongekende nieuwe mogelijkheden zorgt. StorSimple is een zeer waardevolle aanvulling op dat portfolio. Wens jij ook kostenefficiënte opslag van data? Neem contact met ons op. We rekenen de mogelijke besparingen graag voor je uit!

SHARE