Managed Oxygen

Startpunt voor datagedreven succes

Managed Oxygen is het moderne data en AIplatform asaservice van InSpark. Dit platform stelt je in staat om alle soorten data op te slaan, te verwerken en op een beheersbare manier om te zetten in organisatie-impact. Managed Oxygen is ontwikkeld op basis van één visie: een beheersbaar, veilig en schaalbaar dataplatform neerzetten, gebaseerd op de nieuwste en bewezen Azure Data & Analytics services.  

Het dataplaform is snel uitgerold 

Managed Oxygen wordt op geautomatiseerde wijze in jouw Azure-omgeving uitgerold. De uitrol configureren we op basis van je dataroadmap, wensen, cloudvolwassenheid en technische inventarisatie. Het voordeel hiervan is dat je vrij snel kan beginnen met het ontwikkelen van dataproducten. Dit alles zonder vendor lock-in en alles in jouw Azure-omgeving – je hebt en houdt dus alle controle over de data.  

Beheerd, veilig en schaalbaar 

Managed betekent dat je volledig wordt ontzorgd op het vlak van bijvoorbeeld updates en security. Dankzij ons platformlifecyclemanagement is Oxygen altijd up-to-date. Elke maand worden er op de achtergrond nieuwe updates en securityconfiguraties toegepast. Het klantportaal geeft je snel en makkelijk inzicht in de Azure-consumptie en mogelijke incidenten. Ook is dit de plek om je platform uit te breiden met extra modules. 

Nitrogen als accelerator 

Nitrogen geeft snelheid aan de ontwikkeling van dataproducten en zorgt voor een werkwijze op basis van DevOps. Nitrogen bestaat uit templates en frameworks op het Oxygen-platform en zorgt ervoor dat we 90 procent van het werk voor onze klanten kunnen automatiseren. Met als resultaat: sneller en uniformer ontwikkelen. Dit resulteert in snellere organisatie-impact met data. Nitrogen bevat onder andere versnellers voor dataontsluiting (ELT), Deployment Pipelines, DevOps integratie, Data Masking, Data Quality en Data Governance.  

Modulair en schaalbaar 

Managed Oxygen is modulair opgezet en daardoor vrij makkelelijk op te schalen. Concreet betekent het dat we het platform kunnen inrichten met de juiste resources voor jouw behoefte. Begin je met het opzetten van een Modern Data Warehouse, dan rollen we de Insights module uit. Op elk moment kunnen we Oxygen uitbreiden met bijvoorbeeld de Advanced Analytics module om Machine Learning in te zetten of de Connected module om streaming data en IoT-sensoren te koppelen. Een enterprise ready dataplatform dus, dat je voor de meest uiteenlopende vraagstukken in kunt zetten.  

Beheersbaarheid en security is vanaf de basis meegenomen. Dankzij het gebruik van nativeclouddiensten (Platform-as-a-Service) is de capaciteit oneindig schaalbaar. Je begint met het ontsluiten van enkele bron systemen om data hieruit te onttrekken, bij voldoende impact schaal je op naar meer. Gewoon op hetzelfde platform, met dezelfde code en dezelfde veiligheid en beheersbaarheid. 

Insights 

Met deze datawarehouse-aanpak voor business intelligence en selfservice analytics kun je al je gestructureerde en ongestructureerde data extraheren, opslaan, modelleren, visualiseren en combineren. Dit pack wordt wel gezien als de ‘traditionele’ business intelligence. 

Advanced analytics & AI 

Deze module maakt het mogelijk om AI-modellen te ontwikkelen en te trainen. Het wordt door onze klanten vooral gebruikt voor voorspellende analytics, maar er zitten ook technologieën voor bijvoorbeeld beeldherkenning, speech-to-text en het verwerken van geschreven tekst voor tekstanalyse in. Met deze functionaliteiten kun je bijvoorbeeld een sentimentanalyse realiseren of andere vormen van tekstanalyse uitvoeren. Dit opent de deur naar diepgaande inzichten en betere besluitvorming op basis van de verzamelde tekstdata.

Connected 

Dankzij het connected-pack haal je bruikbare inzichten uit sensordata of andersoortige streaming-data door verbonden devices te koppelen. Via bijvoorbeeld de Azure IoT Hub beheer en monitor je je sensors en kun je data streamen, opslaan en verwerken tot waardevolle inzichten. 

Governance  

Het governance pack geeft je inzicht in al je data-assets op het Oxygen-platform. Hiermee kun je de data-assets in je omgeving controleren, bijvoorbeeld op privacygevoelige informatie. De basis voor dit pack is Azure Purview, dat een kaart van je gegevenslandschap maakt met geautomatiseerde gegevensdetectie, classificatie van gevoelige gegevens en end-to-end gegevensherkomst. Daarnaast bevat het extra controles, bijvoorbeeld om compliant te zijn aan de AVG-eisen. 

Cloudnative en futureproof 

Managed Oxygen baseert zich op de Azure Platform-as-a-Service diensten. Hierdoor ga je altijd mee met de nieuwste ontwikkelingen en ben je klaar voor wat de toekomst brengt. Wij denken graag met je mee wat de beste diensten zijn voor jouw organisatie.  

Klik hier voor meer informatie over onze datatoplossingen

Meer blogs

image description
Jerry Broch | Business Development Lead - Data & AI
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Ik help je graag!
Neem contact op